Kurt en Marleen

01/08/2022

Beoordelingsscore: 10

Nadia van Cruisemarkt.be heeft opnieuw alles piekfijn geregeld zodat wij in juni zorgeloos op cruise konden vertrekken. Nadat onze vorige cruise geannuleerd werd door de covid pandemie, zijn we samen met Nadia op zoek gegaan naar een nieuw avontuur en zijn we bij een cruise naar Noorwegen met de SKY PRINCESS beland. Van mistige fjorden tot krachtige watervallen, van rustige natuur tot kleurrijke steden, van pittige bergwandelingen tot het uiterste punt Noordkaap, Noorwegen heeft echt aan iedereen iets te bieden en wij hebben er met volle teugen van genoten. En tussendoor kan je relaxen en genieten van alle faciliteiten op de SKY PRINCESS. Een zeer leuke cruise. Bedankt Nadia

Patrick & Joceline - Noordam HAL

28/06/2022

Beoordelingsscore: 9

Net terug van een cruise naar Alaska met de MS Noordam van de Holland America Line.
Weliswaar een ietwat ouder schip maar wel heel mooi (her-)ingericht en onderhouden (overal nieuwe tapijten,…)
Het traject, nl de “Inside Passage” annex het landarrangement met de McKinley-Explorer-trein naar het Nationaal Park “Denali” is fenomenaal mooi !
De bagage-service van HAL is heel leuk meegenomen : bagage afgegeven in de cruiseterminal in Vancouver en tot bij het vertrek uit Fairbanks nooit meer zelf moeten, dragen, maar telkens afgeleverd in en terug opgehaald uit de hotelkamer.
Heel lekker, zelfs gastronomisch eten op het schip. Heel goeie service en vriendelijke bemanning/personeel, zowel op het schip als tijdens het landarrangement.
Kortom, een absolute aanrader !

Lagae

08/06/2022

Beoordelingsscore: 10

prima service.Exelente ophaal en terugbreng taxi. cruise was de max.

Wim en Conny

13/05/2022

Beoordelingsscore: 10

Hebben 2 cruises gedaan met Nadia en we zijn super tevreden, ze zocht uit wat onze wensen waren en paste daaraan aan….. de volgende zal zeker weer met Cruisemarkt en Nadia zijn.
Alvast 2 heel gelukkige mensen.
Die verlangen om opnieuw het ruime sop eens te kiezen!!!!!

MSC GRANDIOSA

25/04/2022

Beoordelingsscore: 7

MSC Grandiosa – Middellandse zee (3/04 – 10/04/2022)

Algemene impressie: OK tot goed
? schip: OK, mooi, proper en aangenaam (niet de modern zoals Seaside en Seaview)
? kajuit: Hoewel buitenkajuit, toch ruim (met zetel). Vroeger waren de buitenkajuiten compacter (enkel bed, geen zetel). Zeker een positief punt voor de nieuwere schepen (altijd checken bij boeken)
Reiniging van kajuit is goed. We hebben de indruk dat het poetspersoneel meer kajuiten moet poetsen. ’s Avonds worden handdoeken niet meer vervangen en, indien er geslapen wordt op het zetelbed, blijft deze de hele dag open.
☹ inscheping Marseille: ondermaats! De inschepingsprocedure heeft ongeveer 2u45 geduurd. Waaronder 2u05 aanschuiven in de terminal (ijskoud, geen zitplaatsen,…) met valies, enkel voor een check van de papieren. Dit hebben we eigenlijk nog nooit eerder meegemaakt. Blijkbaar in Barcelona was het nog langer aanschuiven. En dit in laagseizoen!
Op andere plaatsen ging afstappen en terug instappen zeer vlot (bijna niet aanschuiven)!
? reisroute: goed (maar die kies je zelf, hé). Het spijtige van Rome is de lange afstand tot de haven waardoor de tijd in Rome zeer beperkt is. In Barcelona en Palma was een betalende shuttlebus voorzien, zonder reservatie. Dit verliep zeer vlot.
☹ restaurant: ondermaats (maar we vinden al een tijdje dat dit achteruit gaat). Eigenlijk krijg je elke cruise dezelfde menukaart. Vlees is vaak van mindere kwaliteit en regelmatig heb je stukken die je niet kan kauwen.
Wijnkennis: ondermaats. Advies kon men niet geven en zoete witte wijn bestellen lukte niet: altijd kreeg je prosecco. De wijnkeuze, zelfs met drankenpakket Easy Plus, wordt beperkt.
Personeel doet wel hard zijn best om je een goed gevoel te geven, maar omkadering ontbreekt!
Buffet: weinig op aan te merken (‘buffet is buffet’), voor mij weinig variatie. Het lukte wel niet om de juiste koffie te krijgen. Tip voor nieuwe klanten bij MSC: als je een drankenpakket hebt, kan je in het buffet koffie (en flesje fruitsap bij easy plus) bestellen (beter dan het automaat).
? specialiteitenrestaurant: opmerkelijk beter dan restaurant (hoewel het vlees van de echtgenoot van mindere kwaliteit was dan mijn portie), maar of het de ‘surplus’ waard is moet je zelf bepalen (wij kregen een maaltijd aangeboden)
Nog enkele opmerkingen:
– late diner seating: de eerste keer dat deze zo laat was (21u30). Dit was voor ons te laat. Misschien checken voor boeken? De vroege seating was om 19u (ook later dan gewoonlijk).
– bars: de schepen worden groter maar wij hebben de indruk dat de bars niet ‘meegroeien’. Bij onze afreis was het schip niet vol (laag seizoen) en was het soms moeilijk om een plaatsje te vinden. Wij zullen bijgevolg voor de toekomst opteren voor de ‘kleinere’ schepen.
– tip voor Marseille: op de laatste dag kan je je bagage afgeven in de terminal en nadien oppikken in het station, luchthaven, hotel,… tegen een kleine vergoeding. Zo kan je nog genieten van Marseille zonder je koffers…

Inschrijven op onze nieuwsbrief

  • Geen enkele cruise promotie mislopen?
  • Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.