AmaWaterways

logo amaWaterways

AmaWaterways is een prijswinnende rederij die schitterende riviercruises aanbied in Europa, Azië en Afrika.

De schepen zijn prachtig ingericht, de service en bemanning uitstekend. De rederij zet al jaren dé standaard voor luxe riviercruises. Zij waren ook de eersten die fietsen aan boord van hun schepen introduceerden. De lijn beseft zeer goed dat zij sportieve klanten hebben en spelen hier dan ook handig op in.

AmaDara

AmaDara kan 124 passagiers huisvesten en vaart op de prachtige Mekong-rivier. Het schip heeft een Frans Koloniaal decor, prachtige ruime hutten en suites veelal met dubbel balkon.

Zambezi Queen

De Zambezi Queen is speciaal ontworpen en ingericht om Afrika te bezoeken. Het schip neemt slechts 28 passagiers mee die bediend worden door 22 bemanningsleden. Zambezi Queen is prachtig ingericht met veel open ruimten en grote panoramische ramen. Lokale Zuid Afrikaanse wijnen, frisdranken, bieren alsook sterke dranken zijn inclusief in de cruiseprijs. Tijdens een thema avond genieten klanten van een Afrikaans geïnspireerd diner met typisch Afrikaans entertainment. Onze suggestie is om bijvoorbeeld een riviercruise Afrika van 4 dagen te combineren met een safari. AmaWaterways biedt trouwens hiervoor een zeer mooi programma aan.

Excursies inclusief

Bij AmaWaterways zijn ook heel veel excursies inclusief in de cruiseprijs. In elke haven zijn er verschillende uitstappen beschikbaar waaruit de klant kan kiezen. Deze varieren van eenvoudige stadswandelingen tot avontuurlijke uitstappen en fietsexcursies.

Lid van Chaîne des Rôtisseurs

Aan boord van alle AmaWaterways rivierschepen kan je genieten van zeer lekkere keuken, de rederij is trouwens ook lid van Chaîne des Rôtisseurs. Zij werken met dagverse ingrediënten en de diners zijn vooral geïnspireerd op de bestemming.

AmaWaterways heeft momenteel 25 schepen die onder andere wijncruises, golfcruises, kerstcruises en andere themacruises aanbieden. Wie nog nog nooit een riviercruise heeft gemaakt zou wel eens zeer positief verrast kunnen worden aan boord van AmaWaterways. De rederij heeft reeds vele mooie awards ontvangen omwille van hun service, moderne schepen, beste restaurants, en hoge klantentevredenheid.

 

Aanbevolen voor

Amawaterways zwelabd aan boord

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbour. Catch the winds in your sails. Explore. Dream. Discover. Marc Twain

Luxe riviercruises en golf

Amawaterways maakt het mogelijk om de passie voor Golf te combineren met prachtige riviercruises op de Donau. Maak gebruik van hun exclusieve Conciërge Golf pakket beschikbaar op geselecteerde afvaarten aan boord van AmaMagna.  Geniet  van 7 daagse cruises langs de iconische Donau en ga golven  op de mooiste golfbanen in Europa waaronder:
 • Albatross Golfclub in Tsjechië
 • Hartl Resorts in Duitsland
 • Diamond Country Club Oostenrijk
 • Penati Country Club Slowakije
 • Pannonia Country Club Hongarije

Top 3 vaargebieden AmaWaterways

Alle vaargebieden AmaWaterways

Genieten van de Mekong & Cambodja

Ga mee aan boord van AmaDara en geniet mee een prachtige Mekong-riviercruise. De Mekong is met  zijn web van riviertjes, woonboten en drijvende markten heel bijzonder. De rivier verbind 6 landen en is een van de rijkste en meest gediversifieerde biopten op aarde.  Ontmoet tijdens één van de aangeboden excursies olifanten, tijgers, beren, luipaarden, dolfijnen, verken regenwouden, tempels en veel cultuur in dit uitzonderlijk gebied.

Vlaggenschip AmaMagna

Het nieuwste schip van de rederij, de AmaMagna is bijna twee keer zo breed als andere rivierschepen die op de Europese rivieren varen. Ze biedt dan ook ruimere suites met balkon, meer entertainment en
dineropties. Ter aanvulling op het hoofdrestaurant en de Chef’s Table introduceert de AmaMagna het ‘al fresco’ restaurant met als mogelijkheid in de buitenlucht te dineren. Op het zonnedek bevindt zich zowel een zwembad als een whirlpool. De Zen Wellness Studio is uitgerust met een fitness en twee massageruimtes. Haar innovatieve Water Sport Platform heeft o.a. een Sundowner boot waarmee men
rivierexcursies kan maken zonder bijbetaling. Het schip zal vooral op de Donau varen.

schip in de kijker

Wat is inbegrepen tijdens uw Cruise

Aan boord van AmaWaterways geniet u niet enkel van gastronomische hoogstandjes maar ook van
 • Wijn en bier tijdens lunch en diner
 • Alcoholische en niet alcoholische dranken op cruises buiten Europa
 • Excursies in de aanleghavens
 • wifi

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

 • Op de hoogte blijven van promoties?
 • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.