Antarctica

Cruise bestemmingen

Vaarroutes Antarctica in de kijker

Als eerste alle acties & aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Advies nodig of speciaal verzoek?

Contacteer Nadia

Nadia van cruisemarkt

Tips&tricks vaargebied Antarctica

Cruises Antarctica en het zuidpool gebied, een must op je bucketlist.

Een Cruise Antarctica is een cruise of a life time, naar de ongerepte witte planeet waar de stilte oorverdovend is.  Antarctica heeft dan ook prachtige natuur met gigantische ijsformaties en een unieke fauna en flora iedereen het zwijgen oplegt.

Antarctica met haar uitgestrekte panorama’s, een onontgonnen gebied voor de mens met een unieke fauna. Je kan dagen gefascineerd kijken naar de schoonheid van de natuur, naar die witte ijsschotsen en vlakten, naar die monumentale ijsbergen waar tal van kolonies van dieren huisvesten. Zeeleeuwen, otters, dolfijnen, pinguins, zeevogels. Tussen de ijsschotsen door zie je ook orca’s en walvissen zwemmen.

De beste manier om dit gebied te verkennen is bovendien met een expeditiecruise. Aan boord van expeditiecruises zijn een ervaren expeditieteam ten allen tijde ter beschikking om mee te gaan op zodiac excursies, lezingen en informatie te geven over alles wat dit gebied zo gegeerd maakt.

Wij raden aan om een cruise naar Antarctica te ervaren aan boord van kleine schepen die volledig voorzien om in dit gebied te kunnen varen.

Beste reistijden om van een Cruise Antarctica ten volle te kunnen genieten

November, december, januari, februari en maart zijn de beste maanden om naar Antarctica te reizen. In deze maanden is het namelijk zomer op Antarctica. Dat wil zeggen dat het langer licht is, de gevoelstemperatuur niet te laag is en er volop dieren zijn te spotten. In december en januari blijft het bijna 24 uur licht.

De meeste cruises naar Antarctica hebben het Schiereiland als bestemming. Dit is de ‘slurf’ die naar Zuid-Amerika wijst. In dit gebied is het klimaat er het mildst, zijn er de meeste dieren te zien en zijn er vele landingen mogelijk op de talrijke eilanden. Sommige cruises doen dan ook de Falklands en South Georgia aan.

Vertrekken doe je meestal vanuit Ushuaïa (Argentinië) of Punta Arenas in Chili. Via de (vaak woelige) Drake Passage duurt het, afhankelijk van het weer, zo’n twee dagen alvorens je Antarctica bereikt. En dan is het natuurlijk genieten. U vergapen aan grandioze gletsjers.  Wandelingen naar adembenemende uitzichtpunten, en fjorden, ijsklimmen, langlaufen, een kajaktocht. Alles is  mogelijk. En dat terwijl u verblijft aan boord van prachtige luxueuze en comfortabele schepen met een uitstekende crew en met alle faciliteiten aan boord.

Een expeditiecruise  is een reis vol met superlatieven. Als u deze droomreis nog niet op uw bucketlijst hebt gezet, dan zou ik zeker niet talmen. Het witte continent wacht op u…

 

Cruise Bestemmingen

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.