Silver origin

Faciliteiten

Iguana op Fernadina IJland Galapagos

Beschrijving

Silver Origin, het eleganste schip op de Galapagoseilanden.

Silver Origin, gelanceerd in 2020 is het eerste schip gebouwd specifiek voor de Galapagoseilanden. Ze zal hoogstwaarschijnlijk ook het meest elegante schip zijn die in de Galapagos zal varen. Het schip is minutieus ontworpen en biedt de hoogste ratio van gekwalificeerde gidsen per gast alsook de hoogste Zodiac®-gastverhouding in de regio voor een unieke en gepersonaliseerde expeditie ervaring. Daarbovenop is Silver Origin het enige schip dat op de Galápagos vaart met butlerservice voor elke suite.

Silversea ondersteund de galapagoseilanden

Aan boord van Silver Origin zijn er 8 Zodiacs®, 10 kajaks en een team van 10 Ecuadoraanse expeditie-experts beschikbaar.
Silver Origin bevat state-of-the-art technologie, ze is echt zo ontworpen om totale luxe te bieden alsook om het manoeuvreren in de eilanden te vergemakkelijken

 • Silver Origin is uitgerust met een ‘dynamisch positioneringssysteem’ dat haar in staat stelt te zweven in plaats van te verankeren, dit om het kwetsbare mariene ecosysteem te beschermen.
 • Elke suite aan boord is voorzien van een zoetwaterzuiveringssysteem en duurzame herbruikbare waterflessen.
 • Silver Origin doet er alles aan om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Het schip voldoet aan de hoogste normen van energie-efficiëntie.
 • Ze is voorzien van speciale apparatuur om de uitstoot van uitlaatgassen zo klein mogelijk te houden.
 • Silver Origin is uitgerust met een zuiveringssysteem voor het afvalwater.

Buiten deze hoogstaande technologische innovaties steunt Silversea ook verschillende milieu- en gemeenschapsprogramma’s in de Galápagos.
Om het welzijn van de Galapagoseilanden voor toekomstige generaties veilig te stellen, heeft Silversea Cruises een speciaal fonds in het leven geroepen dat de natuurwonderen van de archipel in stand houdt. Door jaarlijks een gevarieerde selectie van projecten te ondersteunen, zal het Silversea Fonds het evenwicht tussen mens en natuur in de Galapagos versterken, als onderdeel van een lange termijn natuurbeschermingsstrategie.

Silver Origin in Galapagos met de Blauwvoetgent
Blauwvoetgent in Galapgos

Basecamp & The Marina

Basecamp zal de eerste lounge zijn waar je doorloopt bij het inschepen. Het is een elegante ruime lounge waar wordt samengekomen voor de Zodiac® excursies. Verder fungeert Basecamp ook als een informatie- en educatief centrum, hier kan je een praatje slaan met iemand van het epeditieteam en meer te weten komen over de fascinerende bestemmingen in de Galapagos. Basecamp is te vinden op dek drie. 

Het Basecamp is voorzien van een interactieve muur waar gasten toegang hebben tot informatie over de fascinerende flora en fauna van de Galapagoseilanden. De ruimte is compleet met een vitrine van artefacten van Darwin’s expedities en die van vele andere ontdekkingsreizigers.

Silver Origin Basecamp
Basecamp aan boord van Silver Origin

Explorer lounge

De explorer Lounge is overdag ideaal om een briefing bij te wonen met het expeditieteam, ’s avonds is het een gezellige lounge waar je heerlijk kan ontspannen en luisteren naar de pianist. Grote panoramische ramen bieden een betoverend uitzicht op de oceaan. De explorer lounge heeft een grote videowand, evenals meerdere grote televisie schermen, dit om het gevoel van individuele ‘lounges’ te creëren. Je kan ook buiten genieten bij de vuurkorf in prachtige Italiaanse lederen zetels.

Silver origin Explorer lounge buiten bij het vuur
In de explorer lounge kan je zowel binnen als buiten genieten van de eilanden

Het Restaurant

Voorbij de explorer lounge op dek vier is het restaurant. Wederom is belangrijk om dicht bij de natuur te zijn, daarom zijn er in het restaurant ook grote panoramische ramen met een prachtig uitzicht op de oceaan. In het restaurant is het genieten van internationale gerechten maar ook van typisch Ecuadoraanse gerechten.  Een team van Ecuadoraanse topkoks bereiden de gerechten met dagverse Ingrediënten.

The Grill

De grill is gelegen op dek zeven. Hetzelfde dek waar de prachtige observation lounge is. De Grill is het ideale openluchtrestaurant en -bar, waar je kan genieten van een snelle lunch. ‘S avonds biedt The Grill het kenmerkende Hot Rocks-concept van Silversea, waarbij verse vis, zeevruchten en vlees worden bereidt op hete lavastenen én met een Ecuadoraanse twist. 

Silver origin restaurant met grote ramen

Observation lounge

De gezelligste lounge op zee is zeker de Observation Lounge, helemaal vooraan op dek zeven. Deze lounge is de ideale plek om te genieten van een kopje koffie, ontspannen met een goed boek uit de zorgvuldig samengestelde bibliotheek van Silversea of gewoon te genieten van de sfeer in één van de gezelligste locaties aan boord.

Sterren kijken

Het grote openluchtgedeelte op dek zeven helemaal achterin is voorzien van een grote verhoogde whirlpool, comfortabele ligstoelen en brede loungebanken met uitzicht op de oceaan.
Een observatieplatform met een vrij uitzicht van 360 graden biedt overdag een adembenemend uitzicht op de bestemming en ’s avonds een sterrenhemel.

Silver Origin sterren kijken Cruisemarkt

Suites met butlerservice

Aan boord van Silver Origin zijn acht verschillende suite en kajuit categorieën. De verschillende kajuiten beschikken over een balkon of een Horizon balkon. Bij een Horizon balkon veranderd het balkon met één druk op de knop in een zithoek in de kajuit. 

Alle suites en kajuiten heben volgende voorzieningen: 

 • Butlerservice
 • Balkon of Horizon balkon
 • Gevulde mini-bar met lokale snacks, frisdranken en alcoholische dranken
 • Navulstation met gezuiverd zoet water
 • Kussen menu
 • Badjassen en pantoffels
 • Haardroger
 • Flatscreen televisie(s) met Interactieve Media Bibliotheek
 • 110/220 volt en USB-aansluitingen
 • Directe telefoonlijn(en)
 • 24-uurs roomservice en in-suite dineren
 • Wi-Fi 
 • Expeditie-uitrusting (waterdichte rugzak), regenjas en premium metalen waterfles)

De kleinste suite is 30m² .De grootse suite is de owner suite en is maar liefst 160m² groot. 

Varanda suite aan boord van Silver Origin
Veranda Suite

Als eerste alle acties & aanbiedingen ontvangen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Advies nodig of speciaal verzoek?

Contacteer Nadia

Nadia van cruisemarkt

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

 • Op de hoogte blijven van promoties?
 • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.