Alles wat je moet weten als je een Cruise Noorse Fjorden maakt.

Welkom in Noorwegen het land van de prachtige Middernachtzon, de eeuwige gletsjers, langgerekte Fjorden, steile en majestueuze bergen. Noorwegen heeft prachtige watervallen, het betoverende noorderlicht en de ijsberen bij Spitsbergen. Het wordt al snel duidelijk dat een cruise Noorse Fjorden niet aan jouw bucketlist mag ontbreken! In Noorwegen gaat het in de eerste plaats om de adembenemende natuur, maar daarnaast heeft Noorwegen nog veel meer te bieden. Tradities en cultuur gaan hand in hand met innovatie en technologie. Lees verder in deze blog en kom alles te weten over een cruise Noorse Fjorden.

Waarom een Cruise Noorwegen en Noorse Fjorden maken?

Omwille van de middernachtzon, ijsberen, de karakteristieke vissersdorpen, het inheemse Sami-volk en het betoverende noorderlicht.

In het zuiden,  is er de prachtige Helgelandse kust. De Svartisen-gletsjer met veel vogels waaronder papegaaiduikers en adelaars.

De grotere steden zoals de Historische stad Trondheim. Met ongeveer 40 havens en bestemmingen heeft Noorwegen veel te bieden voor elk seizoen.
De essentie van Noorwegen is de spectaculaire natuur, cultuur, erfgoed en het milieu. Noorwegen heeft acht sites die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan.

Waar het allemaal begon

Noorwegen heeft een lange traditie als een populaire cruise bestemming en het begon allemaal in 1887 St. Sunniva dat plaats bood aan 142 passagiers, en eerst langs de Noorse fjorden voer om daarna ook helemaal naar de Noordkaap te varen. Sindsdien is Noorwegen een populaire cruisebestemming voor heel veel cruisemaatschappijen. Veelal bezoeken cruiseschepen Noorwegen in voorjaar en tijdens zomer, maar tegenwoordig is Noorwegen zeker ook een populaire bestemming tijdens de wintermaanden.
Het betoverende Noorderlicht staat bij velen op het verlanglijstje, echter Noorwegen bezoeken tijdens de winter is veel meer dan het zoeken naar de feeërieke Lady Aurora. Probeer eens hondensleeën, rijd voor het eerst met een sneeuwscooter, ga skiën, bewonder de ijskoude schoonheid van een IJs Hotel en bezoek de inheemse bewoners van Noorwegen, het Sami-volk.

Waarom een cruise naar de Noorse Fjorden?

1) Een veilige cruisebestemming

Noorwegen is een financieel stabiel en hoogtechnologisch land. De Noorse regimes/systemen met inbegrip van ISPS Security, Loodsdienst en kustwacht, zijn internationaal erkend.  Bovendien is de lange kustlijn van Noorwegen is bezaaid met meer dan 67 000 eilanden, waardoor cruiseschepen in beschutte wateren varen.

2) Culturele en historische bezienswaardigheden

De aangeboden excursies in Noorwegen bieden de bezoekers heel veel mogelijkheden om de rijke Noorse cultuur en tradities te ervaren. Van Cultureel erfgoed, prachtige architectuur, volksdansen, musea en literatuur tot festivals en concerten.

3) Veel sportieve Excursies

Vanuit de Noorse havens zijn er veel sportieve excursies beschikbaar die geschikt zijn voor de meeste fysieke niveaus. Geniet van kajakken, bergwandelingen maken, vissen, golfen onder de middernachtzon, safari’s maken op zoek naar de koningskrab, poolexpedities ondernemen, RIB-excursies en nog veel meer.

4) Creatieve, boeiende routes

Noorwegen heeft een zeer lange kustlijn die zich uitstrekt over meer dan 100 000 km, waardoor Noorwegen unieke Cruise mogelijkheden biedt. Met meer dan 40 havens en bestemmingen heeft Noorwegen voor iedere doelgroep iets te bieden. Vaarroutes van slechts 7 dagen kunnen bestaan uit bruisende moderne steden en kleine fjorddorpen maar je kan ook varen tot aan de Noordkaap en Spitsbergen tijdens een 14 -daagse cruise. Bezoek de poolberen in Spitsbergen, de middernachtzon of geniet van het spectaculaire Noorderlicht in Noorden van Noorwegen, de zachte en gevarieerde kustlijn in het centrum van Noorwegen afgewisseld met karakteristieke eilanden en kleine stadjes, de scherpe, ruige schoonheid van de Noorse Fjorden met steile bergen en gletsjers. De gastvrije pittoreske kust van Zuid-Noorwegen en de brede panoramische Oslo fjord die naar de hoofdstad van Noorwegen, leidt.

5) Adembenemende watervallen, indrukwekkende bergen en panoramische fjorden

Meer dan wat dan ook, is Noorwegen populair… voor zijn brede panoramische fjorden en watervallen. Negen van de hoogste watervallen ter wereld bevinden zich in Noorwegen! Sommige van deze spectaculaire watervallen kunnen vanaf het schip worden bewonderd tijdens het varen. Andere prachtige watervallen zie je dan weer op één de vele excursies die worden aangeboden. In 2006 werden de adembenemende Geirangerfjord en de prachtige Nærøyfjord beoordeeld als de best verzorgde UNESCO-wereld Erfgoedplaatsen. Holland America Line vertrekt richting Noorwegen vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Leuke weetjes en feiten

Fjorden

Noorwegen staat bekend om zijn vele fjorden, die zich rustig een weg baant tot diep in het land aan de voet van steile, majestueuze bergwanden. De Geirangerfjord, omgeven door prachtige watervallen en de smalle Nærøyfjord zijn dé trots op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De Koning van de fjorden is de Sognefjord, ’s werelds langste fjord. Koningin van de fjorden is de Hardangerfjord, zij is beroemd om haar kersen en appelbomen en behoort tot de meest bezochte fjorden in de wereld.

Het noorderlicht of Aurora Borealis

Het Noorderlicht is een natuurlijk verschijnsel dat het meest voorkomt in Noord-Noorwegen en worden regelmatig waargenomen boven de poolcirkel laat in de herfst en vroeg in het voorjaar.

Middernachtzon

De zon gaat niet onder in de zomer boven de poolcirkel, wat betekent dat bezoekers van Noord-Noorwegen kunnen genieten van 24 uur daglicht in deze periode van het jaar. Klimaat Het klimaat in Noorwegen is, ondanks de ligging in het noorden, veel milder dan je zou verwachten. Door de Golfstroom zijn de temperaturen langs de kust van Noorwegen 5-8°C hoger dan op vergelijkbare breedtegraden elders. De Golfstroom verwarmt de Noorse kust en houdt de havens vrij van ijs.

De Vikings

De Vikingen hebben een slechte reputatie als plunderaars, maar ze waren ook ondernemers, ontdekkingsreizigers, kolonisten en uitstekende scheepsbouwers en werden gebruikt als badmeesters in het Romeinse Rijk. Het Vikingtijdperk begon in 793 na Christus met de aanval op het klooster van Lindisfarne in Engeland en eindigde in 1066 met de slag bij Stamford Bridge waar de laatste Noorse Vikingkoning, Harald Hardråde, viel.

De Sami Bevolking

De Sami’s zijn de inheemse bevolking van de noordelijke delen van Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Er zijn ongeveer 80 000 Samis met hun eigen taal, tradities en nomadische levenswijze. De meeste van hen leven in Noorwegen. Sapmi, vroeger ook bekend als Lapland, is de naam voor het historische nederzettingsgebied van de Sami. De Sami wonen al meer dan 10.000 jaar in Sapmi en hebben vandaag de dag hun eigen parlement in Karasjok en hun eigen vlag.

Trollen

Trollen zijn een belangrijk onderdeel van de Noorse folklore. Deze soms schattige mensachtige wezens variëren in grootte en uiterlijk, maar worden vaak gezien als gevaarlijk en ook een beetje dom. Trollen leven meestal in grotten of diep in het bos, en komen pas na zonsondergang uit hun schuilplaatsen tevoorschijn. De legende zegt dat ze in steen veranderen bij contact met de zon. Verschillende plaatsen in West- en Noord-Noorwegen zijn genoemd naar trollen zoals Trollheimen, Trollstigen, Trollhatten en Trollveggen (de Trollenmuur).

De meest bezochte havens in Noorwegen

FREDRIKSTAD – Poort naar het Oslofjord

Ontdek Fredrikstad dé Noorse versie van Key West – de prachtige Hvaler Eilanden. Vlakbij de haven is Gamlebyen, de best bewaarde burchtstad van Noord-Europa – een levende trekpleister met cafés, galeries en unieke boetieks. Er zijn gratis veerboten naar het centrum van de stad. Op slechts een uur van Fredrikstad vindt u Oslo, de hoofdstad van Noorwegen. Vlakbij Fredrikstad liggen de steden Moss, Sarpsborg en Halden. Ontdek het imposante Fredriksten Fort in Halden, de kunstwereld in Moss en de Vikingen in Sarpsborg. Fredrikstad Port biedt u een perfecte mix van oud en nieuw, cultuur en geschiedenis.

Oslo – De Europese groene hoofdstad van 2019

Oslo is een van de snelst groeiende hoofdsteden in heel Europa, met ongelooflijke veranderingen in alles, van de lokale keuken tot de architectuur. Combineer dit met geweldige bezienswaardigheden en een buitengewone nabijheid tot de natuur, en je hebt een heel bijzondere cruisebestemming. Er zijn vier aanlegkades in het centrum van de stad. Wandel langs de kade in en je komt al snel bij de levendige Aker Brygge-kaai en de Tjuvholmen-wijk met zijn hypermoderne architectuur. Loop de andere kant op en u kunt genieten van een prachtig uitzicht vanop het dak van het beroemde operagebouw van Oslo. Een tien minuten durende veerboottocht brengt u naar het schiereiland Bygdøy, waar enkele van de populairste bezienswaardigheden van de stad op u wachten.

Sandefjord

Sandefjord is gezegend met een lange en mooie kustlijn en met een rijk historisch erfgoed. Neem deel aan de geschiedenis van Sandefjord met herinneringen aan het Vikingtijdperk, de gloriejaren van de opkomst van het kuuroord in de 19e eeuw, de walvisvangstperiode en natuurlijk de moderne tijd. Oslo is gemakkelijk te bereiken tijdens een georganiseerde uitstap.

KRISTIANSAND – De stad van de bloemen en de cultuur

Kristiansand is bekend geworden als de stad van de bloemen, rijk aan cultuur en tradities en met een “relaxte” zuidelijke sfeer. Kristiansand werd in 1641opgericht. het stadscentrum met de vismarkt en de historische stad is makkelijk te bereiken. In de stad is er ook een openlucht museum en geeft je een goed idee van hoe het was om vroeger in Kristiansand te leven.

STAVANGER – Toeganspoort tot de Noorse fjorden

Stavanger is zeer praktisch gelegen in de zuidwestelijke hoek van Noorwegen. De regio Stavanger is inderdaad de toegangspoort tot de Noorse fjorden. Niets is ver weg, en cruiseschepen meren aan in het centrum van de stad, in de buurt van het oudste deel van de stad. Op korte loopafstand bevindt zich de prachtige kathedraal en het charmante stadscentrum met zijn geplaveide voetgangersstraten. Het landschap in de regio varieert tussen fjorden en steile bergen. De Lysefjord en de Preekstoelrots zijn op slechts een uurtje varen van de stad. Stavanger was is in 2008 de Culturele Hoofdstad van Europa en is nu “de Petroleumhoofdstad van Noorwegen”.

HAUGESUND – Thuisland van de Vikingkoningen

Haugesund ligt tussen Stavanger en Bergen en is genesteld tussen talloze kleine eilanden en de machtige, bijna eindeloze fjorden, zoals Åkrafjord, Hardangerfjord en Lyseford. In Haugesund vind je hippe restaurants en winkels en er heerst een ontspannen sfeer. De Haugesund regio gaat terug tot de Vikingtijd. Hier verenigde koning Harald Fairhair duizend jaar geleden Noorwegen in één koninkrijk. Het was vanuit dit gebied dat de Vikingkoningen meer dan 500 jaar lang over Noorwegen regeerden. De regio heeft aanspraak gemaakt op de titel van het Noorse geboortehuis – het thuisland van de Vikingkoningen. De regio biedt een schat aan natuurlijke wonderen die op u wachten om te ontdekken.

EIDFJORD

Eidfjord biedt een unieke natuurlijke omgeving. Met grote contrasten en korte afstanden kunt u het beste ervaren wat Noorwegen te bieden heeft. Grote open ruimtes en hoge bergen. Diepe dalen en blauwgroene fjorden. Gletsjers, bergmeren, rivieren en watervallen. Eidfjord is de poort naar de Hardangervidda, het grootste hooggebergte-plateau van Europa en het grootste nationale park van Noorwegen. De Eidfjord cruisehaven is geschikt voor schepen tot 350 meter lengte. Fjord, bergen & watervallen – allemaal binnen 30 minuten rijden van Eidfjord.

ULVIK – het pareltje van hardanger

In Ulvik is het toerisme al meer dan 150 jaar een vast onderdeel van het dagelijks leven. De warme zomers, de Rust en weelderige natuur trekken al generaties lang vakantiegangers aan. Ulvik biedt een actieve vakantie met een aantal outdooractiviteiten. Folklorevoorstellingen, bezoeken aan boerderijen en excursies per bus en fjordkruisers. Ulvik en Hardanger, zijn beroemd om de fruitbloesem in mei. Vanaf juni tot eind oktober worden zoete kersen, pruimen, peren en appels geoogst.

BERGEN – De toegangspoort tot de Fjorden

De stad Bergen werd in 1070 gesticht op een oude Vikingnederzetting, en veel interessante culturele monumenten. Vandaag de dag heeft Bergen meer dan 275.000 inwoners. De stad staat bekend om zijn boeiende combinatie van oude en nieuwe architectuur, haar charme en sfeer. Bryggen (de Werf) in Bergen staat op de UNESCO-lijst. Bergen is een gastronomiestad en is één van de belangrijkste steden van de wereld, omgeven door een van ’s werelds meest spectaculaire toeristische attracties – de Noorse Fjorden .

VIK – In het hart van de Sognefjord

Vik is een uitstekend vertrekpunt voor excursies door het prachtige hooggebergtegebied van Vikafjellet naar Voss en Flåm. Vik biedt een verscheidenheid aan bezienswaardigheden, winkels en cafés op loopafstand van de haven. Proef de lokaal geproduceerde Gamalost-kaas, waarvan de wortels teruggaan tot het Vikingtijdperk. De Vikøyri Cultuurwandeling vertelt u de verhaal van de oude “Shore Dweller site”. De Zilveren Ringwandeling neemt je mee naar enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals als Hopperstad Staafkerk en de middeleeuwse Hovekerk Vik Skicentrum ligt op slechts 15 minuten rijden van de pier.

FLÅM – De ultieme cruisebestemming voor het hele jaar

Het charmante dorpje Flam met zijn 350 inwoners ligt in het binnenste van het Aurlandsfjord, een zijrivier van de Sognefjord. Centraal gelegen in het fjordgebied, is Flåm omgeven door wilde en dramatische natuur met watervallen en een pittoresk landschap. Flam biedt een aantal van de meest populaire attracties in Noorwegen. Flamsbana – de Flambahn – wordt algemeen erkend als een van de steilste en mooiste spoorwegen. in de wereld. Flam is ook de thuisbasis van het spectaculaire Nærøyfjord, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

SKJOLDEN – Toegangspoort tot de nationale parken

Skjolden wordt de toegangspoort tot de nationale parken genoemd vanwege de korte afstand tot niet minder dan drie van de belangrijkste nationale parken – Jotunheimen, Breheimen en Jostedalsbreen. Het dorp is genesteld tussen de hoogste bergpas van Noord-Europa, Sognefjellet , en de spectaculaire Jostedal Glacier – de grootste gletsjer op het Europese vasteland. In Skjolden staat ook de Urnes Staafkerk, die op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Langs beide oevers van de fjord zijn er prachtige dorpen en weelderige cultuurlandschappen waar fruit en bessen worden geteeld op kleine, idyllische boerderijen.

OLDENLOEN – NORDFJORD – Doorgang naar de gletsjers

Olden en Loen zijn twee kleine dorpen aan het Nordfjord. De ingang van het Fjord wordt gekenmerkt door een gevarieerd en dramatisch decor. De rustgevende valleien en de keurige boerderijen contrasteren met de glimmende gletsjers, de schuimende watervallen. en torenhoge bergen. OldenLoen is de poort naar de Jostedal-gletsjer, de grootste gletsjer van het Europese vasteland. Een bezoek aan Briksdal, de bekendste gletsjerarm, is een echte aanrader.

GEIRANGERFJORD

Het natuurlandschap en de omgeving van de Geirangerfjord zijn de belangrijkste trekpleisters van deze omgeving. Nergens anders ter wereld vind je zo’n spectaculair fjordlandschap, een unieke combinatie van diepe fjorden, steile berghellingen, bloeiende lokale gemeenschappen en nog veel meer.

ÅLESUND

ÅLESUND is een gezellige stad en wordt weleens het Venetië van Noorwegen genoemd, door de vele kanalen in het centrum waar je ook ka nop kajakken. De houten huizen in het midden van de stad geven haar een karakteristieke sfeer. In 1904 werd de stad verwoest door een catastrofale brand en herbouwd in de Art Nouveau stijl. Cruiseschepen meren aan in het hart van de stad.

KRISTIANSUND

Kristiansund ligt aan de rand van de oceaan aan de kust van Nordmøre en heeft de beste en mooiste natuurlijke haven van Noorwegen in het centrum van de stad. Als culturele stad heeft Kristiansund veel te bieden. De opera in Kristiansund geeft jaarlijks ongeveer 100 voorstellingen. Tussen 600 en 700 jongeren dansen hier. Andere jaarlijkse culturele evenementen zijn de Opera Festival Week, Nordic Light International Festival of Photography, het Klipfish Festival, het Tahiti Festival, de openlucht opera “Donna Baccalao” en het Kristiansund Kerk, Kunst en Cultuur Festival, om er maar een paar te noemen.

TRONDHEIM

Trondheim is de derde grootste stad van Noorwegen – levendig en bruisend, met alles wat een grote stad te bieden heeft, maar toch met de vriendelijkheid van kleine dorpen. Gelegen in het hart van Noorwegen is Trondheim de toegangspoort tot de UNESCO-werelderfgoedstad Røros. Bezoek de Muskox (een plomp holhoornig hoefdier uit het arctisch gebied.) in hun enige wilde omgeving. Nog steeds is de stad Trondheim een populair bedevaartsoord, vanwege de beroemde Nidaros-kathedraal – de zegeningskerk van de Noorse koningen. Terwijl de middeleeuwen nog steeds hun stempel op het centrum drukken, geven innovatie en moderniteit er vorm aan. Ontdek een verscheidenheid aan musea, historische bezienswaardigheden, en restaurants.

BODØ – Uw Eerste aanloophaven ten noorden van de poolcirkel

Bodø is een dynamische stad met haar middernachtzon, het magische noorderlicht, muziekfestivals, en concerten gedurende het hele jaar. Een stadscentrum met restaurants en winkels, centrale aanlegplaatsen en onvergetelijke excursies. Wij bevelen Saltstraumen aan met de sterkste maalstroom ter wereld, Kjerringøy Island – een historische handelspost, het Nationaal Noors Luchtvaartmuseum, Sea Egle Safari, en wandeltochten. In de winter kunt u genieten van de spectaculaire excursies in het noorderlicht.

NARVIK – De regio van de contrasten

Welkom in Narvik – Een schiereiland omgeven door fjorden en bergen. Narvik is zoveel meer dan alleen maar mooie natuur! Het is de thuisbasis van de Ofotenspoorweg, de marineschepen, het Poolpark en zijn unieke oorlogsgeschiedenis. Narvik was de eerste industriestad in Noord-Noorwegen toen de bouw van de Ofotenbahn werd voltooid. De unieke cultuur van Narvik werd en wordt nog steeds beïnvloed door Zweedse mariniers, Britse ingenieurs en zeelieden uit de hele wereld. De Stad Narvik zelf heeft niet zoveel te bieden maar de prachtige excursies die je kan maken des te meer.

LOFOTEN – De mooiste eilanden ter wereld

Lofoten is door National Geographic uitgeroepen tot een van de meest aantrekkelijke bestemmingen ter wereld en is een Arctische eilandengroep die sinds 1889 een cruisebestemming is. Er zijn twee belangrijke havens, Leknes en Svolvær, die slechts 1 uur rijden van elkaar verwijderd zijn. Deze uitzonderlijke wildernis biedt een landschap van majestueuze bergen, diepe fjorden en prachtige stranden. Door deze diversiteit is Lofoten perfect geschikt voor activiteiten in de natuur. U vindt er wandelingen op alle niveaus, evenals kajakken, duiken en snorkelen. In de winter kunt u de magische Aurora Borealis ervaren, gaan skiën of langlaufen Paardrijden onder het poollicht is een must. U zult ook lange rijke visserstradities, Vikinggeschiedenis en een rijke kunst- en ambachtelijke cultuur tegenkomen.

VESTERÅLEN

De Vesteraalen-archipel is een prachtig geheel van eilanden in een adembenemende natuurlijke omgeving. Dit is een plek die je echt terug in de tijd brengt naar hoe het leven honderden jaren geleden was. Er zijn nog steeds mensen wonen op kleine eilandjes waar de boot het enige vervoermiddel is naar scholen, winkels en gemeentelijke diensten. Dit is een echte weergave van hoe te leven van wat het land te bieden heeft. De visindustrie is veruit de grootste industrie in dit gebied. Door het rijke aanbod aan vis vindt u hier ook de prachtige walvissen die hier trouwens het hele jaar aanwezig zijnHet Noorderlicht verschijnt met de komst van de winter en bij het naderen van de zomer vereert de Middernachtzon ons met haar aanwezigheid.

TROMSØ – Waar het Arctische avontuur begint

Voor degenen onder ons die het geluk hebben de Arctische Hoofdstad hun thuis te noemen, is er geen betere plek om te wonen. Een bevolking van ongeveer 76.000 en 15.000 studenten woont hier aan de rand van het Noordpoolgebied. Tromsø herbergt ’s werelds meest noordelijke universiteit, bierbrouwerij, kathedraal en botanische tuin. De stad heeft een grote verscheidenheid aan drukke cafés, restaurants die eten van wereldklasse serveren, een actief cultureel leven, boeiende musea, kunstgalerieën, een breed scala aan attracties, spectaculaire activiteiten en ervaringen in de buurt. Tromsø is de bestemming in Noorwegen die het hele jaar door de meeste activiteiten te bieden heeft. Er is voor elk wat wils.

HAMMERFEST

Welkom in Hammerfest, de meest noordelijke stad ter wereld! In Hammerfest ontmoet traditie de moderne geest. De stad is een typische wederopbouwstad, waar hedendaagse architectuur komt in de plaats van post-WWII-gebouwen. Bezoekers kunnen Hammerfest het best beleven door te gaan wandelen in deze stad en één van de vele musea te bezoeken. Hammerfest bruist letterlijk van de activiteit en er leven veel jonge mensen. Vele rederijen combineren Hammerfest met een trip naar de Noordkaap. Noordkaap Ruwe schoonheid, extreme seizoenen en het spel van het Arctische licht – een reis naar de Noordkaap is iets om over naar huis te schrijven! En zeker als deze in de winter wordt gedaan.

SPITSBERGEN, SVALBARD

Een van ’s werelds grootste gebieden van ongerepte wildernis wacht op u in de High Arctic. Tijdens de zomer komt Spitsbergen tot leven met kalvende gletsjers, unieke polaire fauna en winterharde bloemen, allemaal tegen een achtergrond van majestueuze bergketens en eindeloze Arctische toendra’s. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van een scala aan excursies, geschikt voor alle leeftijden en interesses. Wij raden u ook aan een dagje langzaam te varen in het prachtige Isfjord, waar een grote verscheidenheid aan landschappen, wilde dieren en cultureel erfgoed te zien is.

ÅNDALNES – BJORLI

Een reis op de Rauma-spoorweg biedt een unieke kans om enkele van de meest spectaculaire landschappen die Noorwegen te bieden heeft van dichtbij te ervaren. Afstand van de haven naar het treinstation is slechts 100 meter. De 114 kilometer lange treinreis gaat langs en over de Rauma rivier. Van 1 mei tot 30 september heeft de trein een elektronisch systeem dat informatie geeft in 7 talen over de schilderachtige bezienswaardigheden langs de route. Comfortabel geïnstalleerd aan boord, kunnen passagiers genieten het uitzicht door de ramen van de trein. Bij beroemde attracties zoals Trollveggen en Kylling Bru, zijn er foto-stops voorzien. De hele reis duurt een kleine 2 uur en je bezoekt 18 bijzondere punten. Wacht niet langer en boek vandaag nog je cruise richting Noorse Fjorden en Noorwegen.  
Lofoten-Noorwegen-Cruise-Cruisemarkt

TIP

Vertrek vanaf Amsterdam richting Noorse Fjorden

Er zijn verschillende rederijen die vanaf Amsterdam en Rotterdam vertrekken. Op deze manier hoef je geen vluchten te reserveren. Ook zin gekregen om te gaan Cruisen in Noorwegen? Mail ons: info@cruisemarkt.be Bel ons : 050 641 395 Stel je vraag via facebook   

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.