Aan boord van Seven Seas Explorer

Onlangs was ik aan boord van Seven Seas Explorer. Fan van de excursies tijdens cruisevakantie? Dan is de ‘Seven Seas Explorer‘ echt iets voor jou: excursies zijn hier inbegrepen. Dit nagelnieuwe schip van Regent Seven Seas Cruises – met Prinses Charlene van Monaco als doopmeter – meerde onlangs aan in de nieuwe cruise-terminal in Zeebrugge. Ik had de eer om aan boord te gaan … Hieronder lees je mijn indrukken en krijg je enkele mooie foto’s te zien.

Seven Seas Explorer. Zicht op zee vanuit je bed

Met een kostprijs van 450 miljoen euro spaarde Regent Seven Seas Cruises kosten noch moeite om je echt een all-in luxe-ervaring te bezorgen. En dat is aan boord van Seven Seas Explorer te zien. Luxueuze stoffen, klasse meubilair, mooie serviezen (waaronder ook Versace) … Enkele voorbeelden van de vele details. Wat me na het aan boord stappen direct opviel: de mooie, grote ruimtes en verborgen hoekjes met knusse fauteuils. Van hieruit kon je rustig genieten van de verschillende schilderijen in de halls, zoals enkele werken van Picasso en Marc Chagall.

Ook de suites aan boord van Seven Seas Explorer zijn prachtig. Zo geven de bedden niet uit op een muur met flatscreen of schilderij, maar kijk je naar de zee. 

De badkamers zijn prachtig, volledig in marmer met verschillende details op de vloer. “Een mooi vloerkleed daar vlak voor het ligbad”, zou je denken. Maar eigenlijk is het een versiering uit marmer op de vloer. Mag het écht iets meer zijn? De Regent Suite meet maar liefst 271 m² en telt een aparte eetplaats, bar, aparte slaapkamers, jacuzzi op het balkon.

Aan boord van de Seven Seas Explorer | Cruisemarkt

Seas Seas Explorer culinary Arts Kitchen

Seven Seas Explorer heeft verschillende specialiteitenrestaurants zoals ‘Prime 7 Steakhouse’, ‘Chartreuse’ voor de Franse cuisine en ‘Pacific Rim’ voor de Pan-Aziatische keuken. Maar het hoofdrestaurant ‘Compass Rose’ is minstens even lekker, boeiend en mooi ingericht! Zo verandert de verlichting er van kleur en is het ontwerp geïnspireerd op zee-egels, gemaakt uit Murano-glas. De restaurants aan boord zijn gratis, maar je maakt best steeds een reservatie.  

In de ban van koken? In de ‘Culinary Arts Kitchen’ leer je onder begeleiding van een aantal chefs de lekkerste gerechten bereiden. Je krijgt een eigen mini-keuken met kookplatform met wasbak ter beschikking. Ook kan je samen met de chef gaan shoppen voor ingrediënten voor je je terugtrekt in de Culinary Arts Kitchen. 

Nog bijzonder aan boord van Seven Seas Explorer is de bibliotheek, en niet alleen omdat ik graag met mijn neus in de boeken zit. Wanneer je er binnenstapt en je ogen sluit, ruik je boeken, chocolade en leer. Wat blijkt? De vloer bestaat volledig uit echt leer. Zo word je tijdens het lezen van je boek of krant niet gestoord door hakken, schoenen of andere geluiden.

3

Inbegrepen excursies

Wie met Seven Seas Explorer een cruise-vakantie maakt, geniet van inbegrepen excursies. Meer dan eenvoudige stadswandelingen, krijg je veelzijdige excursies aangeboden met inbegrepen lunches, wijnproeverijen en bezoeken aan de mooiste musea. Bij excursies tegen betaling neemt de rederij de eerste 130 à 150 euro voor zijn rekening, heel fair! 

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.