Ponant Cruises , een unieke ervaring!

Dertig jaar geleden droomden enkele jonge officiers van de Franse zeevaartschool van afgelegen, onontdekte gebieden. Hun passie voor zeereizen inspireerde hen om ontdekkingsreizen uit te stippelen langs minder bekende vaarroutes. Van de ijsvlaktes van Arctica en Antarctica, de lagunes van de Stille Oceaan, de kreken van de Caraïben tot aan de Aziatische kusten. Vandaag beleven ze nog steeds hun avontuurlijke droom en toveren deze specialisten in luxe-expedities de cruises van Ponant om tot een unieke ervaring.

Rederij met Franse flair

Ponant is een Franse cruiserederij pur sang. Alle schepen varen onder Franse vlag en aan boord worden enkel Franse producten aangeboden. Daarbij kiezen ze steeds voor het neusje van de zalm: badproducten van Hermès, macarons van La Maison Ladurée, boter van Jean-Yves Bordier en verzorgingsproducten van Sothys.

En de rederij gaat nog verder. Op een van hun afreizen neemt Ponant de conservator mee van de islamitische kunst van het Louvre in Parijs. Samen met hem bezoek je dan het Louvre in Abu Dhabi. Hij geeft een persoonlijke rondleiding en verzorgt ook enkele lezingen aan boord.

Op elke aangeboden cruise nodigt Ponant een bijzondere spreker uit. Zo vertrok er onlangs een cruise met Alain Baraton, de chef-hovenier van de tuinen van Versailles. Onder zijn begeleiding kon je verschillende kastelen en kasteeltuinen bezoeken.

Boetiekschepen op mensenmaat

De Franse cruiserederij is voortrekker van een nieuwe cruisestijl. Een unieke reisconcept, naadloos gecombineerd met exceptionele routes en 5-sterren hotelservice. De elegante, comfortabele boetiekschepen zijn op mensenmaat, van 32 tot slechts 132 kajuiten.

3 Types cruises

Ponant telt drie soorten cruises:

1. Yachtingcruise

Een Yachtingcruise volgens Ponant biedt in alle intimiteit de geneugten van een verfijnde keuken, de duizend kleine attenties van een discrete service en onvergetelijke ontspanningsmomenten aan boord van elegante, karaktervolle jachten. Ze combineren verfijning en gezelligheid, geven ruimte aan emotie en ontdekking, en streven steeds naar uitmuntendheid. Excursies zijn supplementair.

Caraiben en ABC eilanden

2. Themacruise

Ponant heeft verschillende themacruises zoals wijncruises, literatuurcruises, gastronomische cruises, golfcruises, duikcruises, muzikale cruises … De excursies aan wal staan telkens in het teken van het thema van de cruise.

Zo is er de gastronomische cruise met Château Latour, met een bezoek aan het wijndomein van Château Latour en een gastronomisch diner in de kelders van het kasteel. Optioneel kan je ook nog extra excursies inplannen naar andere wijnhuizen.

Ponant Themacruise Cruisemarkt.eu

3. Expeditiecruise

De expeditiecruises van Ponant brengen je naar alle uithoeken van de wereld, ver weg van het massatoerisme. Ze bezorgen je een onvergetelijke reis vol opwindende ervaringen, in het gezelschap van een ervaren bemanning, deskundige natuuronderzoekers en gepassioneerde sprekers. Zij nemen je mee op expeditie naar de meest onbereikbare topbestemmingen.

De excursies zijn 100 % inbegrepen en worden gedaan in kleine groepjes. De rubberboten hebben een capaciteit van 12 personen, inclusief 1 expeditieleider die uitleg geeft.

Bij poolexpedities zijn volgende items in de prijs inbegrepen:

 • Parka
 • Huur laarzen
 • Waterdichte overbroek
 • Muts die ook je nek bedekt
 • Handschoenen
 • Zonnebril
No 1360 copie

Cruise met experts

Het expeditieteam aan boord bestaat steeds uit 8 tot 12 personen, allen met hun eigen specialiteit, afhankelijk van het gebied: glaciologen, ornithologen, biologen, geologen … Echte experts met een wetenschappelijke basis over het vakgebied en de regio waar je schip zich op dat moment bevindt.

Het team is heel toegankelijk en steeds bereid om al je vragen te beantwoorden. Je krijgt ook de kans om met hen te dineren aan boord en nog wat verder te praten.

Goede werkomstandigheden

Ponant is een menselijke rederij, ook voor de bemanning. Die hebben een eigen dek om van de prachtige natuur te genieten. Crewleden die bij aanmeren niet aan het werk zijn, mogen het schip gerust verlaten om de bestemming te leren kennen. Iets wat bij verschillende rederijen niet de norm is.

Aan boord worden de bemanningsleden zoveel mogelijk bij de activiteiten van de reizigers betrokken. Mits een professionele afstand uiteraard.

Geen dorst aan boord

 • Alle dranken aan boord zijn inbegrepen

 • Huischampagne: Piper Heidsick (binnenkort)

 • Bij elke gerecht dat aan boord geserveerd wordt, zijn er 2 aangepaste witte wijnen, 2 aangepaste rode wijnen en 1 rosé wijn.

 • Grote selectie cocktails, aperitieven, digestieven, warme en koude dranken, frisdranken …

 • Mogelijkheid tot all-in pakket met premium dranken zoals 25 jaar oude whiskey, Veuve Cliquout … (€ 20 per dag per persoon)

 • Butlerservice beschikbaar voor wie reist in een suite

TIP
Boek zo vroeg mogelijk

Hoe vroeger je je Ponant-cruise boekt, hoe meer korting je geniet. De hoogste korting is 30%, daarna zakt die geleidelijk aan tot uiteindelijk 5% korting. Vroeg boeken is dus de boodschap!

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

 • Op de hoogte blijven van promoties?
 • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.