Canarische eilanden: een archipel van 7 unieke eilanden

De Canarische eilanden, je zal er wel al van gehoord hebben. Deze eilandengroep gelegen in de Atlantische Oceaan is eigenlijk ontstaan na vulkanische uitbarstingen. De namen van deze eilanden zullen je zonder meer familiair klinken. Ze zijn niet voor niks ook zeer gegeerd bij de toeristen.

Een overzicht: La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, El Hierro. Sommige van deze eilanden zijn trouwens nog altijd vulkanisch actief. Dankzij de lava die voor vruchtbare grond zorgt, heb je op al de Canarische eilanden een mix van fabelachtige landschappen. Prachtige stranden, woestijnen, bergen en immense wouden. Heel het jaar door heb je er een gematigd klimaat die meestal schommelt tussen 20 en 30 graden. Daardoor zijn ook deze eilanden een ideale cruise bestemming. 

La Palma

La Palma wordt bijvoorbeeld het “Groene Paradijs” genoemd en is één van de meest bergachtige streken ter wereld. Je vindt er prachtige subtropische bossen en wouden, alsook lava velden met roodbruine rotsformaties. Het is er de ideale plaats voor de wandelaar en natuurliefhebber die niet voor massatoerisme kiest. En wil je er gaan zonnen? Schrik dan niet want het zand is er zwart.

La Gomera

Kies je voor Gomera, een kleiner eiland, dan weet je dat je ook hier kiest voor veel wandelplezier. Nationaal Park Garajonay is een bezoek waard. Het herbergt tal van dieren en planten en is bovendien één van de oudste natuurlijke parken ter wereld. Het park staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Verder vind je er ook watervallen en fabelachtige uitzichtpunten. Bekijk zeker ook de prachtige orgelpijpen aan de rotsformaties aan de kuststreek. Laat je overdonderen door het natuurpracht en tal van ravijnen. La Gomera is ook de ideale omgeving om walvissen te spotten.

Lanzarote

Lanzarote is een eiland van zwarte en rode vulkanische bodem. Je waant je er gewoon op een ander planeet.  Her en der ontdek je maanlandschappen. Deze unieke landschappen vormen een ecosysteem van grote internationaal erkende waarde. Heel het eiland ademt spektakel uit. Bezoek er de grotten en ontdek het binnenste van de aarde zoals je ze nog nooit gezien hebt.  Het eiland ademt het ontstaan van onze aarde uit. Bovendien kreeg het een prestigieuze prijs voor van Unesco “Biosphere Reserve” en is het een beschermd gebied. In Lanzarote vind je mede dankzij de vruchtbare lava-ondergrond ook veel wijnteelt. 

Lanzarote - De Canarische eilanden: een archipel van 7 unieke eilanden | Cruisemarkt

Tenerife

Tenerife is mondainer en toeristischer dan de overige Canarische eilanden. Combineer er een bezoek aan een lokale stad of maak er een trip naar de beroemde vulkaan El Teide. Geniet er van de Spaanse invloeden of doe een uitstap naar de Piramides van Guimar en los Gigantes. De kliffen van Los Gigantes bezichtig je al varend. Deze zijn wel 600 meter hoog.  Ben je duikliefhebber? Dan ben je daar zeker ook aan het juiste adres. Bezoek er de kuststeden, proef de lokale gastronomie, geniet van de promenades met hun talrijke palmbomen. Ontspan u op de talrijke terrasjes van de lokale bars, geniet van de prachtige zonsondergang. Wat kan je nog meer verlangen?

Gran Canaria

Las Palmas op het eiland Gran Canaria is een kosmopolitische stad aan zee.  Zijn 3 kilometer lange strand is een bijzondere troef voor de toeristen. Vele cruiseschepen komen hier ook aan. Bezoek er de historische gebouwen en oude wijk Vegueta die ook op de lijst van Unesco Werelderfgoed staat en treedt binnen in de indrukwekkende Catedral de Santa Anna.

Wie meer naar het zuiden gaat bezoekt best even Puerto de Mogan. Het nieuwe stadsdeel is doortrokken met kanalen en wordt daarom soms ‘het Venetië van Gran Canaria‘ genoemd. Toch even vermelden dat het vulkanische eiland Gran Canaria met ongeveer drie miljoen toeristen per jaar één van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Europa is.

Als je de badsteden verlaat ontdek je een heel ander land. Een bergachtig landschap met grote variatie in subtropische flora en fauna is wat het eiland te bieden heeft. Indrukwekkende bergpartijen en diepe valleien vormen een fraai samenspel en het barst er van de sfeervolle dorpjes.

En als het kan, ga eens tot de duinen van Maspalomas: indrukwekkend. En misschien ook eens een bezoekje brengen aan het huis van Columbus?

Maspalomas - De Canarische eilanden: een archipel van 7 unieke eilanden | Cruisemarkt

Fuerteventura

De mooiste stranden van de Canarische eilanden vind je op Fuerteventura. Je geniet van een ongerepte kustlijn met smaragdgroene wateren en wit zand. Meer dan 150 km stranden en vulkanische landschappen staan op je te wachten. Een plek waar je een scala aan activiteiten kunt doen : duiken, snorkelen, golfen, fietsen, wandelen, walvissen spotten, karten, kitesurfen, paardrijden, quads, trektochten, enz.

El Hierro

El Hierro is het eiland van de 0 meridiaan en ook het eerste zelfvoorzienend eiland met hernieuwbare energie. Ze heeft een levendig en unieke onderwaterlandschap met 46 duikplaatsen. Veel groen, steile rotsen, vruchtbare grond, geologische rotsformaties. Dit is mede mogelijk gemaakt door een recente uitbarsting. Ontdek er het zee reservaat “La Restina” een onderzeese vulkaanlandschap van beschermde wateren met max. diepte 300 meter, vol kliffen, zanderige platforms, grotten,…Ga eens tot Lagartario, op deze plek worden er reuze hagedissen van 1,5 meter gekweekt.

Zin in een cruise naar de Canarische eilanden?

Kortom, wil je met onze cruises een adembenemende reis doen? Waarbij je een unieke vulkanische eilanden archipel ontdekt van 7447 km² met spectaculaire kustlijnen, beklijvende landschappen van stranden en woestijngebieden tot bergketens en subtropische wouden. Bovendien afgewisseld met leuke stopplaatsen met boeiende ontdekkingen, dan rest je nog maar één ding en dat is zo snel mogelijk onze cruisespecialist contacteren.

Natuurlijk is het ook mogelijk om deze cruises te combineren met een cruise naar andere eilanden zoals Funchal in de Azoren of Madeira. Verkies je een vaarroute richting Malaga in Spanje of nog liever Noord-Afrika. Alles is mogelijk. Je hoeft het ons maar te vragen!

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.