cruise Antarctica en waarom dit op je bucketlist moet

Iedereen zou een cruise naar Antarctica op zijn bucketlist moeten hebben. Zo een lijst met de onmogelijkste dingen die je eigenlijk zou willen realiseren. Wat dacht je een bijvoorbeeld een wereldreis of een continent bezoeken? De poolcirkel, het poollicht, Antarctica. Het avontuur opzoeken. Ver weg van de beschaafde wereld en u vergapen aan wat de natuur u allemaal te bieden heeft.

Een cruise naar het witte continent Antarctica

Antarctica beleven. Een Cruise naar  Antarctica is een uitzonderlijke belevenis. Uitgestrekte panorama’s, onontgonnen gebied met een unieke fauna. Je kan dagen gefascineerd kijken naar de schoonheid van de natuur, witte ijsschotsen en monumentale ijsbergen waar tal van kolonies van dieren huisvesten. Zeeleeuwen, otters, dolfijnen, pinguïns, zeevogels. 

Wist je dat walvissen zingen?  Het geluid is een communicatiemiddel voortgestuwd door het water. Hebt u al eens een paringsdans gezien van 2 walrussen? Of honderden robben bijeen zien liggen? Is het overigens niet vreemd dat al die dieren leven bij ijskoude temperaturen?

Antarctica heeft een poolklimaat. Aan de kust liggen de temperaturen in de wintermaanden rond de -15 tot -30 graden en in de zomermaanden rond de -5 tot 5 graden. Dus warm aankleden is zeker de boodschap.

Walvissen in Antarctica

Beste reistijden voor een cruise Antarctica

Van november tot maart zijn de beste maanden om naar Antarctica te reizen. Dit zijn de zomermaanden. Dat wil zeggen dat het langer licht is, de gevoelstemperatuur niet te laag is en er volop dieren zijn te spotten. In december en januari blijft het bijna 24 uur licht. Het avontuur lonkt. Een uitstapje doen met een zodiac? Een wetenschappelijke basis bezoeken?

Aan land gaan en de onmetelijkheid van die witte ijsvlaktes ondergaan terwijl een gurige wind u om de oren slaat? Wees gerust, dit zijn gevoelsmomenten die u nooit zult kunnen vergeten of ergens anders evenaren. U kunt natuurlijk het spoor volgen van de ontdekkers van Antarctica. Amundsen was u voor in het jaar 1911 en bereikte de poolcirkel. Maar ontdekt werd het reeds in 1820.

Milder klimaat op het Schiereiland

De meeste cruises naar Antarctica hebben het Schiereiland als bestemming. Dit is de ‘slurf’ die naar Zuid-Amerika wijst. In dit gebied is het klimaat er het mildst, zijn er de meeste dieren te zien en zijn er vele landingen mogelijk op de talrijke eilanden. Sommige cruises doen ook de Falklands en South Georgia aan. Maar er zijn ook andere mogelijkheden: per vliegtuig naar de geografische zuidpool, het ganse continent rondvaren, de historische hutten van de expedities van Robert Falcon Scott en Ernest Shackleton bezoeken…

Waarom Antarctica op je bucketlist moet | Cruisemarkt

Cruise naar Antarctica via Drake Passage

Vertrekken doe je meestal vanuit Ushuaïa (Argentinië) of Punta Arenas in Chili. Via de (vaak woelige) Drake Passage duurt het, afhankelijk van het weer, zo’n twee dagen alvorens je Antarctica bereikt. En dan is het natuurlijk genieten. prachtige fjorden, ijsklimmen, langlaufen, een kajaktocht, misschien een nachtje kamperen op het ijs. Alles is mogelijk. En dat terwijl u verblijft aan boord van prachtige luxueuze en comfortabele schepen met een uitstekende crew en met alle faciliteiten aan boord.

Zee-expeditie Antarctica

Tijdens  een cruise naar Antarctica ontdek je het unieke landschap van deze antarctische streek: de steil oprijzende met sneeuw en ijs bedekte bergflanken van de Zuid Shetland eilanden. Deze meer dan 20 eilanden hebben een vulkanische oorsprong. In de Antarctische winter worden ze door het poolijs ingesloten en pas in het voorjaar weer vrijgegeven.

Boven alles imponeert het ijs met verrassende facetten. Of wat dacht je van de tafelijsbergen die tot 60 meter hoog boven het water uitsteken en onder water tot wel 400 meter verbergen. Misschien spot u wel walvisvaarders.

Een cruise naar Antarctica is een reis vol met superlatieven. Als u deze droomreis nog niet op uw bucketlijst hebt gezet, dan zou ik zeker niet talmen. Het witte continent wacht op u… 

Nog meer informatie over Antarctica kan je hier vinden.

Waarom Antarctica op je bucketlist moet | Cruisemarkt

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.