Cruise checklist: dit mag je niet vergeten op cruise

Wat is het leukste aan een cruise maken, buiten het feit dat je natuurlijk veel landen kan bezoeken in 1 week, of dat de service aan boord van rederijen geweldig is, is natuurlijk het feit dat u slechts 1 keer hoeft uit te pakken! Uw schip is uw belangrijkste vervoermiddel, waarbij u in alle veiligheid en luxe de ene na de andere leuke bestemming bezoekt!

Dit gezegd zijnde, er is niet meer vervelend dan te merken als u uw bagage uitpakt dat u iets vergeten bent! Geen zorgen wij helpen u aardig op weg met onze checklist zodat u niets vergeet en u kan genieten van een welverdiende vakantie op cruise.

1) Paspoort of identiteitskaart

Afhankelijk welke landen u bezoekt zal u een paspoort of identiteitskaart nodig hebben. Sommige rederijen (zelfs al is de cruise binnen Europa, vereisten een internationaal paspoort) Vraag dit steeds na voor u de cruise boekt. Cruisemarkt tip: Neem een kopie van uw paspoort en bewaar die op een veilige plaats, neem de kopie mee aan land en laat het origineel aan boord van uw cruise schip.

2) Handbagage

Van zodra u aan boord bent wilt u natuurlijk onmiddellijk genieten van het cruise schip met al haar faciliteiten. Terwijl de bemanning er alles aan doet om uw bagage snel in uw hut te leveren is het handig om wat zaken in uw handbagage te steken zoals badpak, zonnebrandcrème, fototoestel, leesmateriaal, en andere items die u direct nodig heeft om te beginnen genieten!

3) Adapter

Het is van groot belang om je tablet / mobieltje / fototoestel voor optimaal gebruik op tijd op te laden. Met een universele netadapter kun je je toestel zonder moeite van stroom voorzien. Bij de meeste rederijen zijn de hutten voorzien van 110/220 volt.

Cruisemarkt tip: Let op als u naar de verenigde staten reist dat uw toestel volledig is opgeladen!

4) Formele kledij

De dagen aan boord van uw cruise schip en aan land zijn doorgaans zeer relaxed, tijdens de avonden aan boord zal men liever elegant gekleed gaan, en bij sommige rederijen is het ook gebruikelijk een één of twee formele avonden per cruise in te richten, op deze avonden zal dan ook meestal de receptie met de kapitein doorgaan en is alles toch iets feestelijker. Het is dan ook handig om u daarop te kleden. Voor mannen is dit doorgaans een mooi kostuum ( das is dikwijls optioneel), voor dames een cocktail jurk. Niet alle rederijen voorzien formele avonden. U kan steeds terecht voor al uw vragen hieromtrent door te mailen naar info@cruisemarkt.be

5) Snel drogende kledij, of shorts/T-shirts (excursies)

Afhankelijk van welke excursie u boekt zou het kunnen zijn dat u nat wordt ( bijvoorbeeld een kajak excursie) dan is het aangeraden om een paar gemakkelijke sneldrogende kledij mee te brengen, zodanig dat je droog en comfortabel terug naar uw schip kan.

6) Aloë Vera en Gember

Zonnig weer kan echt nefast zijn voor de huid, een crème met Aloë Vera kan verlichting brengen! Bang om zeeziek te worden? neem gembersnoepjes mee een echt wonder middel en heel gemakkelijk te verkrijgen in de natuurwinkel. U hoeft echt uw cruise niet te bederven door ziek te zijn.

7) De juiste schoenen

Dat u teenslippers niet zal vergeten daar zijn we zeker van, tenslotte bent u op cruise! Maar vergeet niet om ook een paar sneakers mee te brengen voor het geval u veel gaat wandelen of graag naar de gym gaat. Schoenen gepast voor een formele avond zal u ook nodig hebben, en tenslotte gesloten schoenen met antislip om op het dek rond te wandelen of deel te nemen aan excursies.

8) Lange broek en sokken

Neem u gaat ijsschaatsen aan boord van Royal Caribbean’s Voyager , Freedom of Oasis klasse schepen dan is een lange broek en sokken een vereiste om te mogen ijsschaatsen!

9) Verrekijker

Geen must maar wel een leuk hebbedingetje om mee te nemen op cruise, U zal namelijk veel wildlife of eilanden zien die misschien net iets te veraf liggen, en dan zal een reisverrekijker goed van pas komen.
verrekijker

10) Pashmina

Aan boord van heel veel cruiseschepen kan de airconditioning nogal hoog staan, in dat geval zal u zeker blij zijn als u een Pashmina meebrengt. Ook altijd gemakkelijk om na het avond eten nog een wandeling op het dek te maken.

11) Een spray om kreuken uit kledij te halen

Hoe krijgt u het minste kreuken in uw kledij? In plaats van je kledij alles te vouwen vooraleer je ze in je bagage steekt , rol je alles op, u zal niet alleen plaats besparen maar uw kledij zal ook redelijk kreukvrij zijn; Toch nog kreuken in je kledij? neem dan een speciale spray mee die je kan kopen bij de drogist, even op je kledij spuiten en klaar is kees!

12) Huisapotheek

Vergeet je huisapotheek niet! dingen zoals iets tegen hoofdpijn, indigestie, koorts etc. zouden wel eens handig kunnen zijn. Een dokter bezoeken aan boord bezoeken is nogal prijzig, neem dus je voorzorgen.

13) Vergeet nooit het nummer van je reisagent te vragen

Boek je bij cruisemarkt dan ontvang je niet alleen het kantoor nummer maar ook gsm nummer zo hoef je je nooit zorgen te maken dat wanneer er zich iets zou voordoen tijdens uw cruise, waarbij je de hulp van je reisagent kan gebruiken u er nooit alleen voorstaat.

Toch nog iets vergeten?

Geen nood aan boord van alle cruiseschepen zijn winkels waar je nog steeds van alles kan aanschaffen.

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier. 

Powered by
WPtouch Mobile Suite for WordPress