Groenland: Waarom je het moet bezoeken

Groenland, uitgestrekte toendra’s en enorme gletsjers 

Velen weten het misschien niet, maar Groenland is het grootste eiland ter wereld.

Hoewel ze nog steeds deel uitmaakt van het Koninkrijk Denemarken, is de regering van het eiland verantwoordelijk voor de meeste binnenlandse aangelegenheden.

De Groenlandse bevolking bestaat voornamelijk uit Inuiten (Eskimo’s). De hoofdstad is Nuuk.

Er gaat niets boven het zien van je eerste Groenlandse ijsberg, het binnenvaren van het grootste fjordenstelsel van de wereld, of het zien van een bultrug over de donkere Groenlandse Zee.

Bezoek  één van de meest waardevolle polaire schatten van de planeet.  Na je vakantie zal je jezelf afvragen waarom je niet eerder een cruise naar dit prachtig stuk natuur maakte.

Eén van de beste plaatsen om het Noorderlicht te zien

Het zien van het noorderlicht, of aurora borealis, is een mystieke en heel speciale ervaring. Bezoek Groenland tussen september en april en ontdek het zelf. Een van de beste plekken om het noorderlicht te zien is Scoresby Sund, de grootste Fjord ter wereld.

Een overvloed van gletsjers en ijsbergen

Een van de meest indrukwekkende dingen die je zal zien in Groenland zijn de enorme ijsformaties. Zorg ervoor dat je een goede camera neemt die in staat is om panoramafoto’s te maken, want je zal er waarschijnlijk goed gebruik van maken. Een leuke tip: ga eens kajakken tussen de ijsbergen! Een onwaarschijnlijke ervaring. 

Groenland ijsbergen

De Groenlandse ijskap is gigantisch

De Groenlandse ijskap verdient een hoge plaats op elke lijst van wat er in Groenland te zien is. Deze enorme bevroren schede beslaat ongeveer 80% van het landoppervlak van Groenland, is ongeveer 100.000 jaar oud en is 2.000 – 3.000 meter dik.

Arctische Fauna

IJsberen, bultruggen, muskusossen (dit zijn plompe holhoornige hoefdieren vewant aan geiten), walrussen, rendieren en zeearenden zijn slechts enkele van de vele soorten die je hier kunt aantreffen.

Groenland walvis

De oostelijke kustlijn van Groenland is ronduit indrukwekkend

Een van de belangrijkste redenen om Groenland te bezoeken is de bergachtige, besneeuwde kustlijn van de oostelijke kant. Boek een excursie aan boord van je schip en ontdek de prachtige flora, de exotische fauna en de legendarische landschappen die er te vinden zijn.

Ontmoet de bewoners

Reizen gaat niet alleen over het verkennen van een land, het gaat ook over het ontmoeten van de mensen en culturen. De Inuiten zijn de cultureel diverse inheemse bewoners van Groenland. Geniet van hun rijke en oude folklore, kunstvormen en tradities.

Groenland-Inheemse bewoner-Inuit

U vraag zich misschien af waarom een land met zoveel ijs de naam “Groenland” draagt?

Het grootste deel is bedolven onder een ijskap maar in het zuiden is zeer groen. Er zijn ongeveer 350 plantensoorten en zelfs 5 soorten orchideeën. Groenland een reis vol superlatieven.

Ontdek het en vraag raad aan onze specialisten ter zake.
Meer informatie kan je vinden op Visit Greenland

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.