ms Bremen: het allereerste schip met het ‘Polar Schip Certificaat’

In een tijd waar klimaatverandering heel wat invloeden heeft op het maritiem vervoer is snel inspelen op de gevolgen van deze weerschommelingen een must. Het ijs is daarvan getuige dat het in snel tempo afbrokkelt, zowel in het arctische als zuidpoolgebied. Onlangs nog brokkelde een lange strook ijs af, goed voor 5.000 vierkante kilometer van Larsen C, de meest noordelijke ijsplaat van Antarctica. Hapag-Lloyd draagt alvast zijn steentje bij met de MS Bremen, het aller eerste schip met het Polar Ship Certificaat. 

Het smelten van het Zuidpoolijs kan leiden tot een zeespiegelstijging van minstens een meter tussen nu en 2100. Door de ruimte die ontstaat in de poolgebieden neemt het maritiem verkeer toe alsook de gevaren naar vervuiling en ongevallen. Om de veiligheid van schepen, mensen en milieu te waarborgen, moest dus snel actie ondernomen worden. Het ecosysteem in deze poolgebieden moet kost wat kost beschermd worden. 

MS Bremen: het allereerste schip ter wereld met het Polar Schip Certificaat' | Cruisemarkt

Verplicht vanaf 2018

Daarom is Hapag-Lloyd Cruises fier om je de 4-sterren Expeditie ship MS Bremen  voor te stellen. Dit schip heeft na een zeer intensieve periode van voorbereidingen het “Polar Schip Certificaat” ontvangen.

Vanaf 2018 zal elk schip die de poolgebieden wensen te bevaren verplicht zijn om in het bezit te zijn van deze code. De Polar Code is een internationale code voor schepen die in polaire wateren varen. Het is een internationale standaard die beantwoordt aan de strenge eisen inzake veiligheid. Er wordt aandacht besteed aan de strenge normen en internationale verdragen inzake bescherming van zowel milieu (denk maar eens aan de olie, de verbranding…), als mensenlevens.

Het voorkomen van verontreiniging is primordiaal. Een bundel van regelgeving aangaande de constructie van het schip, de uitrusting, de opleiding en de reddingsacties die relevant zijn om te navigeren, zowel in het arctische als zuidpoolgebied.

Trotse kapitein

De Kapitein Thilo Natke van de MS Bremen zegt niet zonder trots: ” Wij zijn blij als eerste over deze belangrijke getuigschrift te beschikken en hopen dat snel alle andere maritiem verkeer zal volgen. Met dit certificaat wordt de veiligheid van de scheepvaart in deze moeilijke bevaarbare wateren sterk verbeterd.”

“Een bijkomend handboek zal onze crew ook in staat stellen om alle handelingen voor varen in moeilijke ijswateren in het poolgebied zonder problemen door te komen. Extra aanpassingen aan onze boot zijn en worden uitgevoerd zoals de ‘Polar Code’ ze vereist.”

“Denk hierbij bijvoorbeeld aan de extra isolatie van de brandlijnen of de extra spotlight. Deze en andere extra aanpassingen verhoogt de veiligheid van onze passagiers die kiezen voor een avontuurlijke reis naar de poolgebieden. Veiligheid en kwaliteit zijn een troef voor onze passagiers. En die dragen wij hoog in het vaandel.”

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

  • Op de hoogte blijven van promoties?
  • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.