Loader image

Het afsluiten van een verzekering is van essentieel belang om jezelf te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Een goede verzekering biedt dekking voor verschillende situaties, zoals annuleringen vanwege ziekte of onverwachte gebeurtenissen, medische noodgevallen tijdens de reis, verloren bagage en andere onvoorziene kosten. Het geeft gemoedsrust en financiële bescherming, waardoor je met meer vertrouwen van uw cruise zal kunnen genieten, wetende dat je gedekt bent als er iets misgaat.

Havengelden zijn kosten die worden geheven door de autoriteiten van een haven voor het gebruik van hun faciliteiten en diensten door schepen. Deze kosten dekken onder andere het aanmeren, gebruik van de kades, veiligheidsmaatregelen, afvalverwijdering en andere operationele uitgaven. Havengelden zijn verplicht voor cruiseschepen om te betalen wanneer ze een haven aandoen. Ze dragen bij aan het onderhoud en de infrastructuur van de haven, waardoor deze veilig en functioneel blijft voor alle schepen die er aanmeren.

Havengelden zijn kosten die altijd inbegrepen zijn in de cruiseprijs. Deze kosten worden door de cruisemaatschappij vooraf betaald aan de havens waar het schip aanmeert. Dit betekent dat passagiers geen aparte betalingen hoeven te doen voor de havengelden tijdens de cruise. Het is een onderdeel van de totale prijs die wordt betaald bij het boeken van de cruise.

Een garantiehut of -suite is een optie die cruisemaatschappijen aanbieden waarbij passagiers een bepaald type accommodatie boeken zonder een specifieke hut of suite te selecteren. Passagiers weten het exacte type accommodatie veelal slechts een paar weken vooraleer de cruise start of soms zelf pas wanneer ze aan boord van het schip zijn. Het voordeel van een garantiehut is dat het de mogelijkheid biedt om te profiteren van potentieel lagere tarieven en soms zelfs een gratis upgrade naar een hogere categorie accommodatie. Het nadeel is dat passagiers geen controle hebben over de locatie of specifieke kenmerken van hun hut of suite, zoals dekhoogte, uitzicht, nabijheid van faciliteiten of indeling. Meestal worden hutten op basis van triple of quad niet toegekend in garantie.

 • Binnenhutten: Perfect voor reizigers die op zoek zijn naar comfortabele accommodatie tegen een betaalbare prijs. Deze hutten bevinden zich aan de binnenkant van het schip en beschikken niet over een raam.
 • Buitenhut met vierkant raam, partijspoort of panoramisch raam: deze hutten beschikken over ramen ( al dan niet plavond tot vloer of patrijspoorten, de prijs zal afhangen van het type raam en de ligging van de kajuit. deze kajuiten kunnen een beperkt zicht hebben, maar dit is niet altijd zo.
 • Balkonhut: Deze hutten beschikken over een balkon ( meestal 5m²) waar er plaats is voor 2 stoelen en een tafeltje om te genieten. Sommige balkonhutten hebben ook een groot balkon met ligzetels. sommige hutten hebben een stalen balkon. vraag steeds welk type balkon u wenst.
 • Familiehut: Dit zijn meestal grotere hutten waar 4 tot 5 of zelfs 6 personen in kunnen verblijven. Ze beschikken dan over een dubbel bed en een sofa die ook als bed kan dienen of een bovenbed ( murphybed) . Er zijn uiteraard ook familiehutten met 2 aparte slaapkamers.
 • Suite: Dit zijn veelal grotere accomodaties met extra privileges en extra's in de suite.

Ja, dat is mogelijk onder voorwaarden. Cruises zijn over het algemeen toegestaan tot een bepaald aantal weken zwangerschap, maar dit kan per rederij verschillen. Meestal is het niet toegestaan om aan boord te gaan als je 22 weken of langer zwanger bent. Voor de specifieke voorwaarden van een bepaalde rederij kun je het beste de website van de rederij raadplegen of contact met ons opnemen.

Absoluut! Cruisen is vaak een fantastische ervaring voor kinderen. Verschillende rederijen, waaronder MSC Cruises, Royal Caribbean en Holland America Line, richten zich ook op families met kinderen en bieden een scala aan voorzieningen en activiteiten voor kinderen van alle leeftijden. Denk aan speciale kinderclubs, tieneractiviteiten, disco's en zwembaden, allemaal ontworpen om de jongere gasten te vermaken terwijl de ouders ontspannen. Sommige rederijen hebben zelfs familiehutten en speciale tarieven voor kinderen.

Het is echter belangrijk op te merken dat er ook rederijen zijn die zich meer richten op volwassenen en koppels, waar kinderen weliswaar welkom zijn maar waar minder faciliteiten voor hen beschikbaar zijn. Deze rederijen bieden vaak een meer ontspannen sfeer en leggen de nadruk op romantiek en verwennerij.

Populaire vaargebieden voor families zijn onder andere de Middellandse Zee en het Caribisch gebied. Hier kunnen gezinnen genieten van een perfecte mix van cultuur, natuur, winkelen en strandplezier. Bovendien is het weer in deze gebieden vaak ideaal, waardoor kinderen volop buiten kunnen spelen en verkennen.

Op onze website kunt u met behulp van de zoekfunctie alle cruises voor een specifieke reisdatum bekijken. Als u het aantal opties wilt beperken, kunt u ook een vaargebied of een specifieke rederij selecteren. Hoewel de website een handig hulpmiddel is, raden we u toch aan om contact met ons op te nemen. Ons team heeft uitgebreide ervaring met alle rederijen en vaargebieden, en we kunnen u helpen bij het plannen van de perfecte cruisereis die voldoet aan al uw wensen. Ons advies is vrijblijvend en kosteloos, dus aarzel niet om ons te contacteren.

Zeker! Veel cruisemaatschappijen doen hun uiterste best om hun schepen toegankelijk te maken voor mindervaliden. Dit omvat onder andere aangepaste hutten, rolstoeltoegankelijke gangpaden, liften, en speciale voorzieningen zoals rolstoelvriendelijke excursies. Het is altijd aan te raden om vooraf contact op te nemen met ons of de cruisemaatschappij om specifieke behoeften te bespreken en ervoor te zorgen dat de reis comfortabel en plezierig is voor iedereen.

Blindegeleidehonden zijn inderdaad vaak welkom aan boord van cruiseschepen, maar onder strikte voorwaarden. Voor meer informatie en om aanvragen te doen, raden wij u aan om contact met ons op te nemen.

Sommige rederijen, zoals Cunard, staan ook toe dat honden aan boord worden meegenomen, zij het onder beperkingen en voorwaarden. Bij Cunard zijn er bijvoorbeeld 24 kennels beschikbaar aan boord, maar reserveringen moeten ruim van tevoren worden gemaakt. Voor specifieke details en reserveringen kunt u het beste rechtstreeks contact opnemen met ons team.

Er zijn meestal voldoende transferopties beschikbaar van hotels en luchthavens naar de cruiseterminal. Deze transfers zijn doorgaans niet inbegrepen in de reisprijs en kunnen optioneel worden bijgeboekt tegen betaling. Lokale agenten organiseren deze transfers per bus of minibus. Sommige hotels bieden echter wel gratis (shuttlebus) transfers aan. Het is raadzaam om dit te controleren op de desbetreffende websites. Als alternatief kunt u ook een taxi nemen naar de cruiseterminal, of bij ons privétransfers regelen, zelfs vanaf uw huis naar de luchthaven en terug.

Ja, elke rederij voorziet haardogers en handdoeken, veelal ook slippers maar niet altijd.

Dat kan, het risico op zeeziekte hangt grotendeels af van factoren zoals de vaarroute, het seizoen van de reis, de grootte van het schip en de locatie van uw hut. Als u gevoelig bent voor zeeziekte, kunt u dit ervaren tijdens uw cruise.

Het is verstandig om voor vertrek vrij verkrijgbare middelen zoals Bonine, Dramamine, reisziektepleisters of polsbandjes met drukpunten aan te schaffen. Als u onverwacht zeeziek wordt en geen van deze middelen bij de hand hebt, probeer dan voedsel met gember te consumeren, aangezien dit bekend staat als een natuurlijke remedie voor maagklachten. Gemberbier of ingemaakte gember zijn gemakkelijk verkrijgbaar op een cruiseschip. Het eten van crackers en het regelmatig eten van kleine maaltijden kan ook helpen om de effecten van zeeziekte te verminderen.

Voor ernstigere gevallen is er een medische faciliteit aan boord waar u medicijnen tegen misselijkheid kunt verkrijgen. Hoewel dit mogelijk extra kosten met zich meebrengt, kan het de moeite waard zijn voor mensen die last hebben van zeeziekte.

Dit hang af van het seizoen en het vaargebied.

Alaska: Tussen mei en september. Tijdens deze maanden komen verschillende soorten dieren tevoorschijn op specifieke tijdstippen, waardoor elke reisperiode een unieke belevenis wordt.

Middellandse zee: Wilt u veel zon en warme temperaturen: juni tot augustus, vanaf september tot mei is het koeler. De Canarische eilanden zijn altijd zonzeker met stabiele temperaturen..

Verenigde Emiraten: Van november tot maart

Caribbean: Het Caribisch gebied is het hele jaar door prachtig. Echter, het orkaanseizoen loopt van juni tot november, met de meeste activiteit in augustus, september en oktober. Het is verstandig om tijdens deze maanden de weersvoorspellingen in de gaten te houden en flexibel te zijn met je reisplannen.

Azië: Azië strekt zich uit over een enorme geografische omvang, wat resulteert in een diversiteit aan klimaten over de regio. Voor de meeste delen van Azië is het cruise seizoen gunstig van november tot april. Buiten deze maanden kunnen extreme hitte, vochtigheid en regen de reiservaring beïnvloeden. Het plannen van je cruise tussen november en april biedt over het algemeen aangenamere weersomstandigheden en een betere kans om volop te genieten van je Aziatische avontuur.

Galapgos: De Galapagoseilanden zijn het hele jaar door een geweldige bestemming! Over het algemeen wordt het droge seizoen, van juni tot december, beschouwd als de beste tijd om de eilanden te bezoeken. Tijdens deze periode zijn de temperaturen iets koeler en is de zee kalmer, waardoor het ideaal is voor activiteiten zoals snorkelen en duiken.

Als je geïnteresseerd bent in het zien van bepaalde diersoorten, zoals zeeleguanen die broeden, pinguïns en bultrugwalvissen, dan zijn de maanden juli tot en met september de beste keuze. Voor het observeren van zeeschildpadden die nesten leggen, zijn de maanden november en december ideaal.

Noord-Europa: De beste maanden zijn van mei tot september.

Arctische gebieden: Deze regio heeft een zeer specifiek reisseizoen dat meestal loopt van juni tot augustus. Deze maanden bieden de beste kansen om te genieten van de unieke schoonheid en natuurpracht van de Arctische wildernis.

Antarctica: Van november tot maart. Tijdens deze maanden is de Antarctische zomer in volle gang, wat resulteert in betere toegankelijkheid vanwege het afnemende zee-ijs. Dit is ook de tijd waarin het daglicht het langst aanhoudt.

Frans-Polynesië:  Dit tropisch paradijs kan het hele jaar door bezocht worden. Over het algemeen wordt de periode tussen mei en oktober beschouwd als de beste tijd om Frans-Polynesië te bezoeken. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenaam, met milde temperaturen en weinig neerslag. Wie bultruggen wilt spotten bezoek deze regio beter tussen juli en oktober, wanneer deze majestueuze wezens migreren naar de wateren rond Frans-Polynesië om te broeden.

Niet altijd, de stad Venetië een toeristenbelasting ingevoerd om overtoerisme tegen te gaan. Vanaf nu moet je als bezoeker als je slechts één dag in Venetië verblijft, een toeslag van 5 euro betalen als je reis op populaire valt. Deze heffing geldt van 25 april tot 5 mei, tijdens de weekenden in mei (11-12, 18-19, 25-26 mei), juni (8-9, 15-16, 22-23, 29-30 juni) en tijdens bepaalde weekenden in juli (6-7 en 13-14 juli). De belasting is van kracht tussen 8.30 en 16.00 uur en geldt alleen voor de oude stad, niet voor de eilanden.

Verblijf je in een hotel in Venetië, dan ben je vrijgesteld van de heffing, maar je moet wel een QR-code aanmaken en een bewijs van je verblijf kunnen voorleggen. Volg deze stappen:

 1. Ga naar deze website.
 2. Kies "Vrijstellingen" en selecteer "Ik verblijf in een logiesverstrekkend bedrijf in de gemeente Venetië".
 3. Klik op "Vrijstelling aanvragen".
 4. Vul de data van aankomst en vertrek in.
 5. Voeg de namen van de andere gasten toe onder "Voeg een houder toe".
 6. Download de verzonden QR-code. Zorg ervoor dat je deze QR-code bij je hebt als bewijs van je verblijf.

"Ontdek de Wereld: Schrijf je in voor Onze Cruise Nieuwsbrief!"

 • Op de hoogte blijven van promoties?
 • Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.