Costa Cruises

logo costa cruises

Costa Cruises is een rederij voor families. De schepen zijn, comfortabel, spectaculair en rijk aan kunstwerken. Costa Cruises is een goede instap rederij. Ideaal voor wie nog nooit een cruise heeft gemaakt en deze manier van reizen wil proeven. Cruises aan boord van Costa Cruises zijn zeer betaalbaar.

Costa Cruises rederij voor families

Costa Cruises is de rederij voor families met gezinnen en jonge kinderen. Dit wil echter niet zeggen dat er niet gedacht is aan de tieners en koppels of de ouderen. Er is zijn aan  boord van elk schip genoeg faciliteiten om het ganse gezin bezig te houden. Excursies zijn ook betaalbaar, iets wat je van de meeste rederijen niet kan zeggen.

Verblijf langer ter plaatse

Wat Costa nog erg geliefd maakt is het feit dat zij toch langer in de havens verblijven dan hun directe concurentie. Bij Costa Cruises is het op dag van vandaag nog steeds mogelijk om te vertrekken richting Noord Europa vanaf Nederland. Op deze manier kan je toch naar de Baltische staten of de Noorse fjorden zonder dat je een vlucht hoeft te nemen. Handig als je op cruise vertrekt met de ganse familie. Je kan het openbaar vervoer nemen naar Nederland of natuurlijk ook met de wagen gaan. Vlak bij de cruiseterminal is een beveiligde parking beschikbaar.

100% Italiaans

Costa Cruises is een Italiaanse rederij en dat merk je aan boord. Het eten is Italiaans getint, maar wie geen fan is van Italiaanse keuken hoeft niet te treuren. Er zijn verschillende restuarants aan boord waar je bijvoorbeeld ook aziatisch of Europees kan dineren. Alle brood en natuurlijk de bekende Mozzarella worden vers aan boord gemaakt. Ook het bekende Italiaanse ijs is vers aan boord bereidt.

Costa Club

Wie zich lid maakt van Costa Club mag zich verwachten aan een heel resem voordelen. Deze voordelen zijn ondere andere hoge kortingen op cruises, speciale afvaarten waarbij de Costa Club leden de eerste kans krijgen om deze te reserveren en ook nog aan boord voordelen.  Lees alles over de voordelen via deze link. Er zijn zes exlusieve Clublevels.

Costa Smeralda een groen schip

Het nieuwste schip van Costa Cruises is het volledig “groene” schip Costa Smeralda. Lees er alles over in onze blog.

Aanbevolen voor

Costa Cruises kinderen op dek aan het wandelen

Costa Cruises is de ideale gezinsvakantie, samen nieuwe bestemmingen ontdekken om daarna terug te keren naar het schip waar je in alle rust kunt genieten van de luxe aan boord.

Italiaanse ambiance

Costa Cruises staat bekend om zijn Italiaanse ambiance aan boord, levendig entertainment en Samsara Spa, een van de beste op zee. De lijn lanceerde zijn eerste passagiersschip in 1948 en legde al snel de nadruk op de meubels en architectuur van zijn vloot, eigenschappen die vandaag nog steeds voortbestaan ​​(de schepen bevatten miljoenen dollars aan originele kunstwerken).

Top 3 vaargebieden Costa Cruises

Emiraten & Midden-Oosten

Noord- & West-Europa

Alle vaargebieden Costa Cruises

Caraïben, Emiraten & Midden-Oosten, Middellandse Zee, Noord- & West-Europa, Wereldwijd, en Zuid-Amerika & Panamakanaal

Kinderen tot 18 jaar gaan gratis op cruise

Bij Costa Cruises gaan kinderen tot 18 jaar gratis mee op cruise, ze betalen enkel de havengelden. Waarom een Cruise bij Costa aan te raden is
 • 70 jaar expertise
 • Zeer goede prijs-kwaliteitsverhouding: comfortabele schepen, volpension
 • Italiaanse gastronomie in volpension
 • Drankenpakketten naar keuze, waaronder een all in
 • Een route voor iedereen met 600 geplande vertrekken
 • 250 bestemmingen
 • Van 4-daagse minicruises tot talrijke 7-daagse cruises, waaronder ook een Wereldcruise
Costa Cruise verblijft veelal lang in de havens en heeft overnachtingen tijdens de cruise
 • Emiraten: Dubai, Abu Dhabi en nieuwe aanleghaven: Doha
 • Verre Oosten met vertrek vanuit Singapore (overnights in Thaïland)
 • Indische Oceaan – vertrek vanaf Mauritius en La Réunion (overnights in Mauritius, Seychellen of La Réunion)
 • overnights in Palma, Ibiza, Jeruzalem, Mykonos, Lissabon
 • overnights in St Petersburg, Stockholm, Harwich / Londen
het dek aan boord van Costa favolosa

Vlaggenschip Costa Smeralda

Het nieuwe vlaggenschip van Costa Cruises is een eerbetoon aan Italië en de ongeëvenaarde schoonheid ervan.

Aan boord van de Costa Smeralda is elke reis een beleving van gastvrijheid, smaak, stijl en wellness geïnspireerd op het prachtige land.

Een cruise tussen de magie van de plaats en de suggestie van smaken door, in een veelvoud van emoties die u deelt met uw dierbaren, met daarbij ook nog eens het voorrecht van een uniek uitzicht: de zee.

Ook het respect voor het milieu is uniek: met Costa Smeralda wordt de passie voor de zee duurzaam, dankzij de LNG-verbranding, de schoonste ter wereld.

schip in de kijker

Kapitein voor 1 dag

Bij Costa Cruises kunnen kinderen voor 1 dag kapitein worden*, ze krijgen een heus kostuum aangemeten, en ontvangen natuurlijk de training om kapitein te kunnen worden. Het is een avontuur dat kort na de middag start (op afvaarten in het hoogseizoen). De mini kapiteintjes ervaren hoe het is om aan het roer te staan ,en leren al de in en outs van een cruiseschip . zo leren ze hoe ze hun eigen naam schrijven met seinvlaggen en hoe ze moeten navigeren, aan het eind  van deze avontuurlijke dag ontvangen de kinderen een vaardiploma en leuke foto. *tegen betaling Aan boord van Costa cruises hebben de restaurants speciale kindermenu’s. En tijdens de schoolvakanties worden er heuse pizzaparty’s en Nutella-avonden georganiseerd.
   

Inschrijven op onze nieuwsbrief

 • Geen enkele cruise promotie mislopen?
 • Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.