Groepscruise IJsland aan boord van MSC Preziosa!

Beschrijving

Adembenemende cruise IJsland met MSC PRESIOZA 

IJsland is volgens ons hét mooist land van Europa! IJsland staat bol van gletsjers, geisers & watervallen, sommige tot over de 200 meter hoog. De Natuur is absoluut overweldigend. Bezoek een ijsgrot, ga op sledehondentocht of spot walvissen en papegaaiduikers… ontspan in één van de vele warmwaterbonnen.

Binnenhut + dranken & vervoer  € 1.680 per persoon 
Buitenhut + dranken & vervoer   € 2.010 per persoon 
Balkon hut + dranken & vervoer € 2.150 per persoon 

€ 110 per persoon voor het premium dranken pakket 
Eventueel de fooien kunnen op voorhand besteld worden en kosten € 110 per persoon 


Dag 1: België / Hamburg We vertrekken met een luxe autocar naar Hamburg waar ons **** schip MSC PREZIOSA op ons wacht. Installatie in de kajuiten. ’s Avonds gaan we samen aperitieven en dineren aan boord van dit prachtige schip.
Dag 2: Dag op zee 
Dag 3: Invergordon 
Wanneer u in Invergordon van boord gaat zult u geboeid raken door de Schotse Highlands, de prachtige natuur en spectaculaire landschappen die deze regio te bieden heeft. 
Dag 4: Dag op zee
Dag 5: Reykjavik
Reykjavík wordt weerspiegeld in de wateren van de bijbehorende baai, zoals we zullen zien wanneer ons cruiseschip voor anker gaat in de haven. De kades langs de kust bieden een verscheidenheid aan winkels, live muziekclubs en cafés. Ga terug in de tijd zodra u het historische centrum binnenstapt in de districten Aðalstræti en Suðurgata, waar u nog steeds de overblijfselen van primitieve IJslandse huizen kunt zien. Ook de kerk van Hallgrímur, waarschijnlijk het belangrijkste architecturale monument in Reykjavik, is een bezoek waard. 
Dag 6: Reykjavik
Tijdens uw 2e dag in deze prachtige stad zou u kunnen overwegen om een excursie walvis spotten te ondernemen. U heeft de kans om de bultrugwalvis, dwergvinvissen, blauwe vinvis en als je héél veel geluk hebt zelfs orca’s te spotten. Vaak ziet u ook witsnuitdolfijnen en heeft u de kans om puffin’s te spotten. Liever relaxen? Neem deel aan de facultatieve excursie naar de Blue Lagoon en laat uzelf helemaal tot rust komen in deze weldadige warm water bron gelegen in een lavaveld. 
Dag 7: Isajfordur
In Isafjordur vindt u het oudste nog staande IJslandse huis, gebouwd in 1743. In de buurt van Bolungarvík, de noordelijkste locatie in de westelijke fjorden, kunt u een bezoek brengen aan Ósvör: ooit een vissersdorp en nu een openluchtmuseum. Als u een idee wilt krijgen van hoe IJslanders vroeger leefden, kunt u op excursie gaan naar Vigur, letterlijk het ‘speervormige eiland’. In het water bevinden zich veel zeeleeuwen die leven op zeevogels zoals de papegaaiduiker, de zwarte guillemot, de agressieve Noordse stern (die mensen kan aanvallen als hij zich bedreigd voelt) en de eidereend.
Dag 8: Akureyri
Wanneer u aankomt in Akureyri, kunt u op excursie gaan naar het Mývatn-meer. Om daar te komen moet u door het Eyjafjördur gaan waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht op de stadshaven. De eerste aan te raden tussenstop is in Godafoss: hier vormen de wateren van de Skjálfandafljót een 12 meter lange waterval. 
Dag 9: Dag op zee
Dag 10: Kirkwall 
De hoofdstad van Orkney, heeft één grote, opvallende bezienswaardigheid: de zandstenen kathedraal. Die kathedraal is zonder twijfel het mooiste middeleeuwse gebouw in het noorden van Schotland. 
Midden in het hart van Kirkwall bevindt zich de St Magnus Cathedral, die de stad het meest fascinerende uitzicht geeft. 
Ten zuiden van de kathedraal bevinden zich de verwoeste overblijfselen van het Bishop’s Palace; de woning van de bisschop van Orkney sinds de twaalfde eeuw. 
Dag 11: Dag op zee
Dag 12: Hamburg
Helaas is dit het einde van onze prachtige reis, na het ontbijt verzamelen we en vertrekken terug richting België aan boord van onze luxueuze autocar.

Interesse in deze promotie?

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier. 

Inschrijven op onze nieuwsbrief

  • Geen enkele cruise promotie mislopen?
  • Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥