Cruise Oude beschavingen, van Italië tot Griekenland

Cruise Oude beschavingen, van Italië tot Griekenland

Beschrijving

Cruise Oude beschavingen, van Italië tot Griekenland en doortocht kanaal van Corinthe

Laat deze uitzonderlijke 7-daagse cruise u meenemen van de Eeuwige Stad Rome naar de Stad der Goden Athene. Aan boord van Le Champlain vaart u langs de Italiaanse kusten naar Griekenland en al zijn schatten.

Vanuit Civitavecchia vaart u naar Napels, een van de oudste steden ter wereld, waar barokke kerken, romantische pleinen en oude paleizen elkaar ontmoeten. De vele monumenten en bezienswaardigheden getuigen van de rijkdom van deze stad die gedomineerd wordt door de meer dan 1000 meter hoge Vesuvius.

Catania is de volgende aanloophaven van uw cruise. De stad ligt op de hellingen van de Etna en werd zeven keer verwoest door de uitbarstingen van de vulkaan! De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en heeft een onvergelijkbare culturele rijkdom.

Le Champlain steekt vervolgens de Ionische Zee over naar Katakolon, de eerste Griekse pleisterplaats. Vanuit de haven vaart u naar Olympia, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat en waarvan de ruïnes getuigen van de vroegere grootsheid. De volgende dag wacht u vanuit Itea een andere uitzonderlijke plaats: Delphi.

Uw schip vaart vervolgens langs het verbazingwekkende Kanaal van Korinthe, een beroemd zeekanaal dat in de 19e eeuw door mensen is uitgegraven, en komt aan in Nafplion. Vanuit Nafplion kunt u twee antieke juwelen bezoeken: het theater van Epidaurus en Mycene, de koninklijke stad van het huis van Atreus.

Uw cruise eindigt in Athene, de mythische stad die gedomineerd wordt door de Akropolis en zijn monumenten die de meest buitengewone architecturale en artistieke collectie vormen die het oude Griekenland aan de rest van de wereld heeft nagelaten.

De vaarroute

16/10/2023: Civitavecchia (Deze zeer moderne en gemoedelijke stad combineert kunst en geschiedenis met flair. U kunt ook prachtige historische plaatsen bezoeken zoals Fort Michelangelo of de kathedraal van Sint Franciscus van Assisi. Op slechts 80 kilometer van Rome is de stad een mooie eerste stap naar de Italiaanse hoofdstad)

17/10/2023: Naples (Napels is de hoofdstad van de prachtige regio Campanië, en is op zijn zachtst gezegd een bijzondere stad. Haar baai, gedomineerd door de Vesuvius, is een van de wereldwonderen. Gebouwd door de Grieken en vervolgens bezet door de Romeinen, heeft de stad de herinnering aan de oudheid behouden, zoals Castell dell’Ovo illustreert.)

18/10/2023: Catania (De tweede stad van Sicilië, Catania, wordt gedomineerd door het majestueuze silhouet van de Etna. Deze met rookringen gekroonde reus zorgde eind 17e eeuw voor de verwoesting van de stad. Catania werd vervolgens herbouwd in de late barokstijl, en de vele monumenten van dit tijdperk hebben de status van UNESCO-werelderfgoed verdiend.)

19/10/2023: Katakolon (Dit schilderachtige dorp strekt zich uit langs de Ionische zee in het westen van de Peloponnesos. De belangrijkste haven biedt een weids uitzicht op de beboste hellingen van de kustlijn. De kerk van Saint-Nicolas is oogverblindend wit en herbergt een selectie prachtige iconen. U kunt ook een bezoek brengen aan de archeologische site van Olympus op de hellingen van de berg Kronos.)

20/10/2023: Itea (Deze kleine haven ligt verscholen in de Golf van Korinthe, in continentaal Griekenland. Maak een wandeling langs de oude geplaveide kades.Het zou ons niet verbazen als u zich laat verleiden tot een bezoek aan het heiligdom van Delphi. Het heiligdom ligt op een plateau op de helling van de berg Parnassus, op slechts tien kilometer van Itea. Dit is een UNESCO werelderfgoedsite, een once-in-a-lifetime ervaring waarvan de oude ruïnes worden omringd door steile bergen.)

20/10/2023: Crossing the Corinth Canal (Het Kanaal van Korinthe loopt door de Isthmus van Korinthe en maakt van de Peloponnesos een eiland, omdat het de regio scheidt van het Griekse vasteland. Het in 1893 in gebruik genomen kanaal is iets meer dan zes kilometer lang en stelt koopvaardijschepen en passagiers in staat een lange omweg van 400 km rond het schiereiland te vermijden. De twee zijden van het kanaal bereiken een hoogte van ongeveer vijftig meter. Vanaf de buitendekken mag u deze unieke gelegenheid niet missen om het schip te zien varen over de smalle strook water tussen hoge, okerkleurige kliffen. Wat een belevenis!)

21/10/2023: Nafplion (De boeiende stad Nafplion ligt op de groene hellingen van de Argolische Golf, in het oosten van de Peloponnesos. De oude agora op het plateau van Akronafplia, de Italiaanse arcades op het Syntagmaplein en het barokke fort van Palamidi op een heuveltop zijn een bezoek waard. Als u wilt ontspannen aan het water, wandel dan langs de Arvanitia promenade naar een mooie kreek in de schaduw van ceders en cipressen.)

22/10/2023: Athens (De Griekse hoofdstad ligt aan de rand van de Saronische golf. U zult betoverd zijn door het rotsplateau dat wordt beheerst door de monumenten die op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan. In de stad eronder kunt u enkele van de levendigste wijken van Athene bezoeken: Plaka, met zijn doolhof van kleurrijke straatjes. Het Nationaal Archeologisch Museum en het Cycladisch Kunstmuseum zijn ook enkele van de belangrijkste attracties van de stad en stellen bezoekers in staat het culturele verleden van Athene te ontdekken.)

Prijzen 

  • Deluxe stateroom vanaf € 2.840 p.p.
  • Prestige Stateroom vanaf € 2.990 p.p.
  • Prestige dek 6 vanaf € 3.190 p.p.

Prijs is op basis van all-in aan boord. De prijzen zijn altijd onder voorbehoud van beschikbaarheid. Vluchten zijn apart te verkrijgen en op basis van beschikbaarheid.

Interesse in deze promotie?

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier. 

Inschrijven op onze nieuwsbrief

  • Geen enkele cruise promotie mislopen?
  • Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥