Heropstart MSC Cruises

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Heropstart MSC Cruises, wat betekent dit voor jou? MSC bereidt zich voor om deze zomer in de Middellandse Zee  te varen. Momenteel wachten ze op de definitieve goedkeuring van de autoriteiten om de Grandiosa en Magnifica zevendaagse cruises op te starten.

MSC Grandiosa zal zevendaagse cruises aanbieden in de westelijke Middellandse Zee. De MSC Magnifica zal de oostelijke Middellandse Zee bedienen.

De geplande routes omvatten Griekenland en Malta. De autoriteiten openen de havens opnieuw. Verder keurden zij ook het gezondheids- en veiligheidsprotocol goed, ter ondersteuning van de herstart van de MSC Cruises

Een speciale werkgroep heeft, met de steun van medische deskundigen, een protocol ontwikkeld. Hierin staan de nieuwe specifieke operationele procedures.  Deze gaan verder dan de eigenlijke regionale en nationale richtlijnen. Bovendien vormen deze de nieuwe standaard vormen.

Fase 1 heropstart MSC Cruises: enkel gasten uit de Schengenzone worden verwelkomd. De  routes zijn ontworpen op basis van de toegankelijkheid van de havens. Hierdoor maken ze minder gebruik van het openbaar vervoer of van vluchten. 

MSC Grandiosa

Nieuwe gezondheidsprotocollen aangaande MSC heropstart

We zetten even alles op een rij wat betreft de nieuwe protocollen bij MSC Cruises. 

1) Algemene screening voorafgaand aan de inscheping die bestaat uit drie uitgebreide stappen:

  • temperatuurcheck
  • gezondheidsvragenlijst
  • COVID-19 uitstrijkje.

Afhankelijk van de resultaten van de screening en van de medische of reisgeschiedenis van de gast vindt er nog een gezondheidsonderzoek of -test plaats.

Elke gast die positief test, symptomen vertoont of een temperatuur heeft, wordt geweigerd. Kom je uit een risicovol land? Dan moet je kunnen aantonen dat je binnen de 72 uur voor inscheping een COVID  test hebt ondergaan. Alle bemanningsleden zullen voor de inscheping worden getest op COVID-19 en ook regelmatig tijdens hun contract.

2) Verhoogde sanitaire en reinigingsmaatregelen

Verhoogde sanitaire en reinigingsmaatregelen, ondersteund door de introductie van nieuwe reinigingsmethoden, het gebruik van ontsmettingsproducten van ziekenhuiskwaliteit en de sanering van de lucht aan boord met UV-C-lichttechnologie die 99,97% van de microben doodt.

3) Minder gasten aan boord

Sociale afstand wordt mogelijk gemaakt door de vermindering van de totale capaciteit van de gasten aan boord, waardoor er meer ruimte is voor de gasten, ongeveer 10 m² per persoon op basis van 70% van de totale capaciteit. Ook de capaciteit van de theaters, restaurants, bars en andere uitgaansgelegenheden zal worden aangepast om kleinere groepen te verwelkomen. Daarom zal iedereen die naar eventuele shows en voorstellingen wil gaan vooraf moeten reserveren. Wanneer social distancing niet mogelijk is, zal gevraagd worden om een gezichtsmasker te dragen, bijvoorbeeld in de liften. Gezichtsmaskers worden dagelijks verstrekt in de hutten en zijn beschikbaar op verschillende plaatsen aan boord.

4) Aanvullende en verbeterde medische faciliteiten en diensten

Hooggekwalificeerd opgeleid personeel alsook de nodige apparatuur om eventueel mogelijke COVID-19 patiënten te testen, te evalueren en te behandelen. Speciale quarantaine kajuiten zullen beschikbaar zijn om eventuele mogelijke gevallen direct te kunnen isoleren.

5) Tijdens de cruise zullen er voortdurend controles op COVID worden uitgevoerd

Zowel voor gasten als voor de bemanning zal de temperatuur dagelijks worden genomen, hetzij bij terugkeer van de wal, hetzij op speciale stations rond het schip. Om besmetting zoveel mogelijk tegen te gaan zal het  in deze eerste fase van de heropstart enkel toegelaten zijn om het schip te verlaten als je participeert in een door MSC georganiseerde excursie. Op deze manier kan MSC Cruises hun klanten beschermen met dezelfde hoge gezondheids- en veiligheidsstandaarden als aan boord. Reisleiders en chauffeurs zullen ook een screening ondergaan en zullen de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

6) Wat als COVID wordt vastgesteld?

Als er een vermoedelijk geval van Covid wordt vastgesteld, zal er in nauwe samenwerking met de nationale gezondheidsautoriteiten een reactieplan in werking worden gesteld. De eventuele patiënt zal samen met zijn of haar nauwe contacten in isolatie worden geplaatst en kunnen overeenkomstig de plaatselijke en nationale voorschriften het schip verlaten.

7) MSC for Me app

Voor de gasten aan boord van beide schepen zal de MSC for Me app de nieuwe gezondheids- en veiligheidsmaatregelen ondersteunen en faciliteren. De app kan worden gebruikt om diensten te boeken en om dagelijkse activiteiten aan boord te beheren en informatie te verzamelen. Daarnaast krijgt elke gast en elk bemanningslid aan boord van MSC Grandiosa een gratis MSC for Me polsbandje, dat contactloze transacties rond het schip mogelijk maakt en zorgt voor contact- en nabijheidstracering.

Zal mijn cruise nog steeds even leuk zijn als voor COVID?

MSC mascotte

Zeker en vast! Je zal kunnen blijven genieten van de vele activiteiten, prachtige shows en voorstellingen, de verschillende restaurants en specialiteiten restaurants, het waterpark en de zwembaden of de spa om er maar een paar te noemen.

Alleen zal dit gebeuren in een veiligere en meer gecontroleerde omgeving om de gezondheid en de veiligheid van iedereen aan boord te beschermen. De buffet restaurants blijven ook bestaan maar in plaats dat je zelfs alles aanraakt en neemt, zal de bemanning dit nu voor u doen = extra service toch?

Bekijk ook even de health and safety film van MSC cruises  en ga vooral op cruise met het vertrouwen dat alles goed georganiseerd is en dat veiligheid en gezondheid op de eerste plaats komt!

Reserveer nu al voor 2021

TIP

Door dat er in 2020 heel veel cruises geannuleerd werden en ook herboekt werden naar 2021, is het zeker aan te raden om nu al je favoriete cruise vast te leggen voor 2021.
RESERVEER MET EEN GERUST HART
 
***Boek tussen 1 augustus en 30 oktober 2020***
 
  • Uitstellen zonder kosten tot 15 dagen voor vertrek in geval van enkel cruise en 21 dagen in geval van een “Flight & Cruise” pakket.**
  • Het standaard voorschot wordt conform onze verkoopsvoorwaarden berekend.
Let wel:
  • Geldig voor boekingen tot 30 oktober 2020.
  • De vertrekdatum van de toekomstige cruise moet voor 31 december 2021 worden gepland.
  • Bij annulatie van uw cruise gelden vanaf 21 dagen voor de vertrekdatum nog steeds de gebruikelijke annuleringsvoorwaarden.
 

Wil je de voordeligste cruise-aanbiedingen niet missen?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief!

Inschrijven op onze nieuwsbrief

  • Geen enkele cruise promotie mislopen?
  • Op de hoogte blijven van alle laatste nieuwtjes?

Schrijf je dan snel op onze nieuwsbrief! ♥

Reisaanvraag

Vind je niet meteen de cruise die je zoekt? Of heb je eens specifieke cruise aanvraag? Stuur deze dan snel via onderstaand formulier.